Stanković otkrio kako ga je Balašević ispalio

stankovic

Aleksandar Stanković htio je dovesti Đorđa Balaševića u emisiju Nedjeljom u 2, međutim to mu nikad nije uspjelo, iako je potegnuo čak i do Novog Sada da nagovori legendarnog muizčara na gostovanje.

Priču o tome kako ga je Balašević otpilio ispričao je tokom nedavnog intervjua u sarajevskoj emisiji Pressing na televiziji N1.

“2004., HRT mi plaća auto i noćenje u Novom Sadu samo da odem do Balaševića i pokušam dogovoriti intervju s njim. Odlazim u Ulicu Jovana Cvijića, gdje rastu druga djeca, upoznajem se s Balaševićem, upoznajem se s Oliverom. Sve je fenomenalno, hoće doći, imponira mu da ga neko zove s HRT-a… To je deveti mjesec 2004. Ja odlazim sav sretan, nakon toga se čujemo još dva puta. Dva puta zove samoinicijativno Balašević da malo proćaskamo. Ja sam sebi strahovito važan. Dolazi 12. mjesec, kada on treba gostovati. Zovem ga, ne javlja se. Ponižavam se, pišem mu nekakve ljubavne poruke, patetične…. Đole, pa ja sam se zaljubljivao uz vaše pjesme. Ma ništa ne odgovara, nikad nije došao”, ispričao je Stanković i dodao da je oduvijek htio i da mu u emisiju dođe Rade Šerbedžija, ali i pokojni Arsen Dedić.