Oslabilo srce

“Stonesi” odgodili turneju, Mick Jagger ide na tešku operaciju

mick-jagger

Slavni britanski bend objavio je u subotu da odgađa turneju “No Filter” jer se 75-godišnji rocker treba podvrgnuti nekonkretizovanom medicinskom tretmanu

Frontman Rolling Stonesa Mick Jagger bit će podvrgnut operaciji srca, nakon što je bend odgodio svjetsku turneju, javili su američki mediji.

Slavni britanski bend objavio je u subotu da odgađa turneju “No Filter” jer se 75-godišnji rocker treba podvrgnuti nekonkretizovanom medicinskom tretmanu.

Vodeći muzički magazin Rolling Stone objavio je u ponedjeljak da je uzrok odgode, operacija srčanog zaliska kod Jeggera, nakon ranijeg izvještaja Drudge Reporta da će se operacija obaviti u petak u New Yorku.

– Liječnici su savjetovali Micka Jaggera da ovaj put ne može ići na turneju jer mu je potreban medicinski tretman – navodi bend u saopćenju.

– Izvinjavam se svim našim fanovima u Americi i Kanadi koji su kupili ulaznice. Istinski žalim što sam vas ovako iznevjerio. Skrhan sam činjenicom što moramo odgoditi turneju, ali ću raditi veoma naporno da se vratim na pozornicu što je moguće prije. Još jednom, veliko izvinjenje svima – objavio je Jagger u tweetu.

Jagger ima osmero djece, petero unučadi i praunuku, ali je zadržao svoj energični scenski nastup i u sedamdesetim godinama života, a načuveniji nastup u posljednjim godinama bio je na britanskom festivalu Glastonbury 2013. godine.

Bend, koji je osnovan u 1962. godini, trebao je imati 17 nastupa u SAD-u i Kanadi između aprila i juna.