Valerija Pavelin

Studentica bosanskih korijena favoritkinja za Miss Francuske

211207_Valeria Pavelin Election Miss

Među 29 finalistica koje će se takmičiti za prestižnu titulu Miss France, Valeria je najviša sa svojih 185 cm. Izbor se uskoro održava u Caenu /Calvados/, u poznatoj dvorani Zénith, i direktno će ga prenositi galska televizija

Jedna od favoritkinja za Miss Francuske je Valeria Pavelin djevojka bosanskih korijena i studentica treće godine stomatologije u Nici.

Među 29 finalistica koje će se takmičiti za prestižnu titulu Miss France, Valeria je najviša sa svojih 185 cm. Izbor se uskoro održava u Caenu /Calvados/, u poznatoj dvorani Zénith, i direktno će ga prenositi galska televizija.

Rođena sam prije 24 godine u Zagrebu, ali imam bosanske korijene. Bila sam beba kada su roditelji i starija sestra Marija došli na jug Francuske. Porijeklo je dio mene, isto kao i porodica koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana – kazala je.

Odrasla je u Francuskoj, posjeduje dvojnu nacionalnost, govori oba jezika.

Pobijedila je na izboru Miss Azurne obale 2016. godine. Zbog privatnih razloga nije učestvovala u finalnoj svečanosti ali je danas uspješna manekenka. Nastavljam gdje se zaustavila, javlja BHD Infodesk.