Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

39-godišnja pjevačica

Sud odbio zahtjeve Britney Spears o ukidanju starateljstva

Britney-Spears33

Odluka dolazi sedam dana nakon što je pop zvijezda iznijela dramatično svjedočenje pozivajući na kraj konzervatorskog mandata

Sudac je odbio zahtjev Britney Spears da ukine starateljstvo odnostno konzervatorstvo njenom ocu.

Njen odvjetnik Samuel Ingham zatražio je od suda u Los Angelesu da smijeni Jamieja Spearsa s pozicije kojom upravlja višemilionskim imovinom, piše The Guardian.

Kada je u novembru prošle godine zatražila uklanjanje Jamiea Spearsa, Ingham je rekla kako se 39-godišnja Spears boji svog oca, te kako želi ukidanje starateljstva za koju kaže da kontrolira njen život od 2008. godine.

U sudskim spisima Britney Spears je rekla da želi privatnu kompaniju Bessemer Trust kao jedinog konzervatora koji bi upravljao njenim bogatstvom.

Međutim, dokumenti podneseni u Los Angelesu pokazuju kako je sutkinja Brenda Penny odbila taj zahtjev.

U pravnom dokumentu stoji: “Zahtjev konzervatora za suspenzijom Jamesa P Spearsa odmah po imenovanju Bessemer Trust Company Of California, NA kao jedinog konzervatora imovine odbija se bez prava na žalbu“.

Odluka dolazi sedam dana nakon što je pop zvijezda iznijela dramatično svjedočenje pozivajući na kraj konzervatorskog mandata.

Spears se nalazi pod složenim pravnim aranžmanom koji je obično rezerviran za vrlo stare i nemoćne – nakon što je pretrpjela niz nervnih slomova.

Spears je na sudu 23. juna rekla da je starateljstvo “nasilničko” i da je želi da to završi bez potrebe za medicinskom procjenom. Rekla je da je prisiljena raditi protiv svoje volje te da ju je konzervatorij zaustavio u uklanjanju kontracepcijskog sredstva kako bi pokušala imati još djece.

Ranije je Jamie Spears (68) podnio vlastite sudske dokumente, negirajući da je odgovoran za ograničenja koja su očito bila postavljena u privatnom životu njegove kćeri.

Trinaest je godina nadzirao njenu imovinu, ali za njezine lične poslove nije bio zadužen od septembra 2019. godine, kada je zbog lošeg zdravlja napustio tu ulogu.

Kao konzervatora privremeno ga je zamijenila Jodi Montgomery, njegovateljica Britney Spears.

U sudskoj prijavi odvjetnici Jamiea Spearsa rekli su da je “zabrinut” zbog zahtjeva odvjetnika Ingham da Montgomeryjev položaj učini trajnim.

U izjavi stoji: „Na temelju njenih izjava sudu, gospodin Spears je zabrinut što molba za imenovanje Jodi Montgomery koju je podnio sudski odvjetnik gđe Spears Samuel D Ingham III ne odražava njezine želje.

“Gospođa Spears je sudu 23. juna rekla da se protivi tome da bude pod zaštitom i otkrivši svoje stalne sporove s gospođom Montgomery oko njenog liječenja i drugih pitanja osobne njege.”

Lauriann Wright, Montgomeryjeva odvjetnica, objavila je izjavu kao odgovor: „Mogu nedvosmisleno ustvrditi da je Jodi Montgomery bila neumorna zagovornica Britney i njezine dobrobiti.

“Iako ona ne kontrolira Britneynu finansije, odgovorna je za njezinu ličnu njegu, a ako Britney želi da se bilo koji problem iznese na sud, gospođa Montgomery je uvijek bila spremna, voljna i sposobna to učiniti.”