SHOWbuzz

Tanya Jones

Supruga slavnog glumca preminula nakon šest godina borbe s rakom

07/07/2019

Godine 2013. Vinnie je otkrio da i on i Tanya boluju od melanoma, najtežeg tipa raka kože

Supruga Vinnieja Jonesa preminula je nakon šest godina borbe s rakom, pišu britanski mediji.

Tanya Jones preminula je u 54. godini u njihovom domu u Los Angelesu, potvrdili su iz menadžmenta bivšeg omiljenog nogometaša koji se prometnuo u glumačku zvijezdu. Iza sebe Tanya je ostavila ožalošćenog supruga te njihovo dvoje djece.

“Tanya je preminula u miru u porodičnom domu okružena Vinniejem, njihovom kćerkom i drugim članovima porodice”, priopćili su.

“Vinnie i porodica traže privatnost dok prolaze kroz razumljiv period žalosti tokom ovih teških vremena.”

Godine 2013. Vinnie je otkrio da i on i Tanya boluju od melanoma, najtežeg tipa raka kože. Tanya, koja je podvrgnuta hitnoj transplantaciji srca sa samo 21 godinom, već je dva puta liječena od raka vrata maternice.

Vinnie je pronašao kvržicu ispod oka i pregled je pokazao da ima maligni melanom. Tanya je zatim razvila istu bolest protiv koje su se borili zajedno. “Tanya je već neko vrijeme bila bolesna. No posljednje dvije ili tri sedmice stanje joj se jako pogoršalo”, rekao je izvor.

Vinnie i Tanya vjenčali su se u Watfordu 1994. godine. Preselili su se u Los Angeles kad je Vinnie odlučio nastaviti karijeru u glumi. Debitirao je 1998. u filmu Guya Ritchieja “Lopovi, ubice i dvije nabijene puške” (“Lock, Stock and Two Smoking Barrels”), u kojem je glumio mafijaša.

Pojavio se i u filmovima kao što su “Snatch”, “Mean Machine” i “X-Men: The Last Stand”. Na jesen se trebao pojaviti u “Celebrity X-Factoru”, no očekuje se kako se sad to neće dogoditi. “Već se neko vrijeme zna da će učestvovati, ali s obzirom na okolnosti, to se vjerovatno ipak neće dogoditi”, kaže izvor. “Svi su shrvani zbog njega i njegove porodice.”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.