Sve je očarala plesom u filmu, ali onda je doživjela tragediju

prljavi ples

Ove godine u augustu bit će tačno 29 godina otkako je objavljen film “Prljavi ples”. Iako mu se prije izlaska nije predviđao uspjeh, ovaj filmski uradak, i dan danas je za većinu jedan od najromantičnijih, a samim time i najomiljenijih.

Jennifer Grey svjetsku je slavu stekla upravo ulogom u “Prljavom plesu”. No kako godine prolaze, i ova glumica se mijenja pa tako sve manje nalikuje na lik Baby koji je utjelovila u spomenutom filmu, a tome najviše svjedoče fotografije koje dijeli na Instagramu.

No iako je u martu ove godine proslavila 56. rođendan, i danas je u odličnoj formi jer se i danas bavi plesom.

Izlazak “Prljavog plesa” obilježila je teška nesreća u kojoj su poginule dvije osobe

Ono čega se Jennifer ne voli prisjećati kad je izlazak “Prljaviog plesa” u pitanju, jest teška tragična nesreća koju je imala samo nekoliko sedmica prije nego što ju je film vinuo u zvijezde.

 

#tbt Who am I? #hiiariousheadshots #youth

A photo posted by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on

S njom u automobilu tada je bio glumac Matthew Broderick s kojim je bila u vezi koju su skrivali od javnosti, no od tog trenutka njihov odnos je postao javan. U nesreći su tada na licu mjesta poginule majka i kćer na koje su Jennifer i Matthew naletjeli sa svojim automobilom.

Iako je Jennifer filmom stekla svjetsku slavu, u intervjuima je isticala kako u svemu tome ne može uživati jer ju je pekla savjest zbog dva života koja su bila izgubljena u nesreći. Tuga koju je osjećala dovela ju je do toga da se na neko vrijeme povukla iz filmske industrije.

Javnost ju je opet dobila priliku gledati na malim ekranima kada se odlučila takmičiti u showu “Ples sa zvijezdama”. Prije nego što je krenula na probe na show podvrgnula se liječničkom pregledu zbog bolova u vratu od kojih je patila godinama.

Relaxing in between setups #day1 #redoaksseason2 #silkandpolyester are not my friends #1986 #judymeyers

A photo posted by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on

Liječnik je tom prilikom pronašao sumnjivu kvržicu na štitnjači za koju se ispostavilo da je riječ o tumoru.

Kvržica je uklonjena, pa nije bilo potrebe za hemoterapijom. Noć prije finalnog nastupa došlo je do rupture diska, no Jennifer je odlučila nastupiti i zatim je pobijedila u showu. Nakon toga javnost ju je još više zavoljela.

Glumica trenutačno snima drugu sezonu serije “Red Oaks”.

Što se tiče privatnog života glumicu su povezivali s Johnnyjem Deppom i novinarom Georgeom Stephanopoulosom, a od 2001. godine je u braku s glumcem i redateljem Clarkom Greggom s kojim ima kćer Stellu.