SHOWbuzz

Film je bio ogroman hit

Nakon 35 godina stiže nastavak kultnog Prljavog plesa

29/04/2022

U originalnom Prljavom plesu Grey je tumačila lik Frances "Baby" Houseman, koja je ljeto 1963. provela u resortu Kellerman sa svojom porodicom.

Gotovo 35 godina nakon premijere originalnog Prljavog plesa u pripremi je nastavak, a u njemu bi se trebala vratiti i legendarna Jennifer Grey.

“Jennifer Grey vraća se u resort Kellerman u sljedećem poglavlju”, objavio je studio Lionsgate tokom svoje CinemaCon prezentacije, misleći pritom na luksuzno odmaralište u kojem je smješten originalni klasik iz 1987. godine, prenosi Daily Mail.

U originalnom Prljavom plesu Grey je tumačila lik Frances “Baby” Houseman, koja je ljeto 1963. provela u resortu Kellerman sa svojom porodicom. Tokom svog boravka tamo upoznala je instruktora plesa Johnnyja Castlea, kojeg je utjelovio slavni glumac Patrick Swayze, koji je preminuo u dobi od 57 godina od raka gušterače.

Film je postao veliki hit te je zaradio 64 miliona dolara, a budžet filma bio je samo 6 miliona dolara. Osvojio je i Oscara za najbolju originalnu pjesmu za (I've Had) The Time of My Life, a zaradio još je 150 miliona dolara od međunarodnih izdanja tokom godina.

I dok je Prljavi ples Patricku Swayzeju donio veliki uspjeh i uspon u karijeri, Jennifer Grey je nedavno otkrila da je njoj operacija nosa uništila glumačku karijeru. Nakon drugog zahvata, na jednoj filmskoj premijeri na koju je stigla Michael Douglas se okrenuo i nije ju prepoznao.

“To mi je bio prvi izlazak u javnost. I to je bilo to, postajala sam nevidljiva iz dana u dan. U očima svijeta to više nisam bila ja. Potrošila sam puno energije pokušavajući shvatiti gdje sam pogriješila, zašto sam protjerana iz holivudskog kraljevstva. Preko noći sam izgubila identitet i karijeru”, rekla je nedavno 62-godišnja Jennifer za magazin People.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.