Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

A$AP Rocky

Šveđani produžili pritvor reperu, strahuju da bi mogao pobjeći

asap1

Okružni sud u Stockholmu odlučio je da bi reper trebao ostati u pritvoru “zbog rizika od bijega”, izjavio je tužitelj Daniel Suneson u saopćenju

Američki reper A$AP Rocky ostat će u zatvoru još sedam dana kako bi tužitelji mogli da završe istragu o napadu koji se dogodio u junu, odlučio je švedski sud.

30-godišnjakinja – čije je pravo ime Rakim Mayers – iza repetaka je od 3. jula, nakon sukoba u švedskoj prijestonici gdje se suočava s optužbama za ozbiljan napad, izvijestio je švedski CNN Expressen.

Okružni sud u Stockholmu odlučio je da bi reper trebao ostati u pritvoru “zbog rizika od bijega”, izjavio je tužitelj Daniel Suneson u saopćenju.

Kao rezultat toga, tužilaštvo je do 25. jula moralo “dovršiti istragu”, o tučnjavi koja je izbila 30. juna, a za koju se sumnja da je A$AP Rocky bio umiješan.

Na Instagramu je A$AP Rocky objavio dva videa na kojima on i njegovi pratioci, traže od dvojice muškarca da ih prestanu pratiti.

“Ne poznajemo te momke i nismo željeli nevolje”, napisao ispod jednog od videa. “Slijedili su nas četiri bloka.”

U drugom videu kojeg je objavio reper, koji je trajao tri minute, A$AP Rocky kaže da je jedan od muškaraca udario člana njegove sigurnosti “u lice sa slušalicama”.

Tvrdi da je “nevin”.

No, u videu objavljenom od strane portala TMZ, vidi se kako reper hvata jednog od muškaraca i baca ga na zemlju.