Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OKC "Abrašević"

Svjetska imena stižu na Mostar Blues & Rock Festival

Mostar Blues & Rock Festival
Foto: Mostar Blues & Rock Festival

Mostar Blues & Rock Festival zatvorit će legendarna YU grupa

Ovogodišnje izdanje Mostar Blues & Rock Festivala održat će se se 14. i 15. jula na otvorenoj sceni OKC „Abrašević“.

Ovaj festival, koji već godinama dovodi najveća imena regionalne, evropske i svjetske blues/rock scene, smješten na kartu najutjecajnijih blues festivala u Evropi, ponovo priprema izuzetno kvalitetan program, poručili su organizatori.

Festival otvara Blues Caravan, grupa iskusnih mostarskih poklonika bluesa, a nakon njih na pozornicu nastupa Mostar Sevdah Reunion koje je britanski The Guardian davno nazvao “balkanskim odgovorom na blues”.

Jedan od izvođača je i Philip Sayce, američko/kanadski gitarist, pjevač, tekstopisac, izvođač i producent koji je više puta obarao rekorde Billboardove top liste. Dijelio je binu sa ZZ Topom i Deep Purpleom, svirao u Jeff Healey Bandu i jedan je od najboljih gitarista svijeta.

Program u subotu, 15. jula, počinje nastupom Sunnysidersa, koji su započeli karijeru 2010. godine kao duo Borisa Hrepića Hrepe, dugogodišnjeg hrvatskog profesionalnog muzičara, koji je tokom 80-ih i 90-ih bio član jednog od najpoznatijih hrvatskih bendova Daleka obala, te pjevačice Antonije Vrgoč Rola.

Na ovogodišnji Mostar Blues & Rock Festival dolazi još jedan američki bend – Dudley Taft Band, a poslije njih nastupit će španska muzičarka Suzan Santos. Suzan je proglašena najboljom performerkom 2018. godine od European Blues Awardsa, s najboljim ženskim albumom u 2019. godini po izboru LA-Critics awardsa.

Mostar Blues & Rock Festival zatvorit će legendarna YU grupa.