Taylor Swift dnevno zarađuje milion dolara!

Taylor Swift Lives In Shanghai

Taylor Swift proglašena je za najplaćenijeg muzičara 2015. godine po listi magazina “Express”, a njena dnevna zarada prelazi i milion dolara.

Pop pjevačica (25) navodno je od početka godine zaradila skoro 318 miliona dolara, zahvaljujući svojim hitovima i svjetskoj turneji, ali i unosnim poslovnim poduhvatima.

Popularnost pjevačice je naglo porasla nakon što je promijenila žanr i počela da se bavi pop muzikom. Taylor je svoj peti album izdala u oktobru pošle godine. Za sedmicu dana prodato je preko 1,2 miliona primjeraka, a mnoge svjetske liste su ga proglasile albumom godine.

Taylor je ubrzo krenula na svjetsku turneju, koja je dodatno uvećala njenu zaradu. Samo je od prodatih karata tokom pet koncerata u Sjevernoj Americi zaradila 17 miliona dolara.

Osim što je uspješna kao pjevačica, Taylor je izbacila na tržište i svoja tri parfema, a bila je i zaštitno lice poznatih brendova, što je dodatno povećalo njenu zaradu.

Ove godine magazin Forbs proglasio ju je za osmu najbogatiju poznatu ličnost na svijetu, dok je na listi najmoćnijih žena zauzela 64. mjesto. Također, predvidjeli su da će prije svog 30. rođendana postati milijarderka, i da je samo pitanje vremena kada će osvojiti i titulu najbogatije žene na svijetu.

Taylor je od maja u vezi sa Calvinom Harrisom, a njih dvoje nedavno su proglašeni za najplaćeniji muzički par, sa zajedničkom zaradom od 146 miliona dolara, čime su prestigli Beyonce i Jay Z-ija.