SHOWbuzz

rođena kao dječak

Teddy je prvi je transrodni model u kampanji Chanel Beauty

30/08/2019

Sa 17 godina počela je s hormonskom terapijom, a majka joj je bila najveća podrška u promjeni spola. Upisala je umjetničku školu Walnut Hill School for the Arts, te se nakon završetka počela baviti modelingom

Prelijepa Theodora Teddy Quinlivan prvi je transrodni model angažiran u novoj kampanji Chanel Beauty što je ponovno potvrđuje činjenicu kako se modna industrija mijenja iz temelja.

Ova brineta nježnih crta lica nosila je revije velikih svjetskih dizajnera poput Diora ili Fendija, a 2017. godine je priznala da je transrodna osoba.

Teddy Quinlivan na svom je Instagram profilu objavila vrlo emotivan status ujedno otkrivši kako je u djetinjstvu bila žrtva ismijavanja, ugnjetavanja i seksualnog uznemiravanja.

“Ne plačem više kad sam tužna, ali ipak ću pustiti suzu u trenucima lične pobjede. Ovo je bio takav trenutak. Moj cijeli život je borba, a Chanel mi je dao priliku i kad još nisam javno otkrila da sam transrodna osoba. Znala sam da ću otkrivanjem onoga što zaista jesam otkazati neke saradnje i čak sam mislila da ću prestati raditi i za Chanel. Vrlo sam ponosna što kroz Chanel Beauty mogu predstavljati moju zajednicu”, napisala je Teddy.

Iako je rođena kao dječak, vrlo rano se počela osjećati kao žena te se u školi presvlačila u odjeću za djevojčice. Zbog toga su je vršnjaci zlostavljali i ismijavali, no ona nije odustala od onog što jest.

Sa 17 godina počela je s hormonskom terapijom, a majka joj je bila najveća podrška u promjeni spola. Upisala je umjetničku školu Walnut Hill School for the Arts, te se nakon završetka počela baviti modelingom.

Svoj veliki uspjeh posvetila je svim članovima LGBTIQ zajednice.

Upućeni u modna zbivanja su uvjereni kako bi Chanel ovim potezom mogao potaknuti i druge brendove da u svoje kampanje uključe i članove LGBTIQ zajednice kako bi pokazali svijetu da je sasvim u redu biti drugačiji.

Da se svijet mode mijenja pokazuje i primjer poznatog Victoria's Secreta.

Ranije ovoga mjeseca, Victoria's Secret ulogu anđelice dao je transrodnom modelu, djevojci koja je prije 22 godine rođena kao dječak. Riječ je o lijepoj Brazilki Valentini Sampaio koja je rođena kao dječak, a u dobi od 8 godina shvatila je kako se zapravo osjeća kao djevojčica.

Četiri godine kasnije promjenila je ime u Valentina, a u istoriju mode ušla je kao prvi transrodni model koji se našao na naslovnici prestižnog modnog časopisa Vogue 2017. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.