Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Televizija Hayat obilježava 25 godina rada

hayat_25

Tačno 24. februara 1992. godine, odnosno prije 25 godina, počela je s radom Hayat televizija. Tadašnja neovisna televizija Hayat bila je prva komercijalna bosanskohercegovačka TV stanica.

Hayat TV je postajala i rasla u najtežem periodu Bosne i Hercegovine. Uz nedovoljno iskustva, ali dovoljno volje, želje i entuzijazma, pratili su  sve što se dešava u zemlji koja je bila zahvaćena ratnim dešavanjima. Novinari, snimatelji bili su na licu mjesta, izvještavali o svim strahotama. Ovaj teški period bio je i izazov za jednu mladu televizijsku stanicu koja je tek činila prve korake na medijskom tržištu.

Danas, 25 godina poslije, Hayat TV ima 170 zaposlenih i poslovni uspjeh postiže proizvodnjom vlastite domaće produkcije, koja po najvećim tehnološkim standardima producira vlastiti program za 5 različitih kanala, te nezavisnog i uticajnog informativnog programa, istaknuto je na portalu pomenute televizije.

“U domaću produkciju svakodnevno ulažemo, te kroz svaku emisiju postavljamo nove standarde u BiH. Moderno, dopadljivo i artistički složeno. Time se Hayat vodi kada je riječ o vizuelnom identitetu naših kanala i neosporno, Hayat je danas i vizuelno najprepoznatljivija i najmodernija bh. TV stanica”, poručuju iz TV Hayat.

Danas Hayat emituje ukupno šest kanala: Hayat (HD i SD verzija), Hayat PLUS, Hayat MUSIC, Hayat FOLK, kao i prvi bh. dječiji kanal HAYATOVCI, koji je, zapravo, jedini dječiji kanal na bosanskom jeziku.