SHOWbuzz

Gessica Notaro

Tri godine nakon što joj bivši unakazio lice kiselinom, zablistala na crvenom tepihu

14/09/2020

Nakon napada dva mjeseca provela je u strogoj izolaciji, gdje je za vrijeme liječenja s posjetiteljima mogla razgovarati kroz stakleni zid

Bivša italijanska misica i manekenka Gessica Notaro, kojoj je bivši dečko prije tri godine unakazio lice kiselinom, pojavila se u petak na Filmskom festivalu u Veneciji.

Njene fotografije tokom vikenda prenijeli su brojni mediji diljem svijeta.

Notaro je na crvenom tepihu privlačila poglede u zlatnoj haljini, a imala je i povez na oku.

Gessica je svojevremno bila uspješna manekenka koja se 2007. godine našla u finalu izbora za Miss Italije.

Tjelohranitelja Jorgea Edsona Tavaresa, s kojim je bila u vezi tri godine, upoznala je dok su zajedno radili na predstavi sa životinjama u akvariju u njenom rodnom Riminiju, a prekinuli su u avgustu 2016.

No 10. januara 2017. Tavares ju je dočekao ispred njenog doma i bacio joj u lice kiselinu, čime joj je unakazio lice ožiljcima i trajno joj narušio vid. Gessica je kasnije izjavila kako se Tavares od samog početka ponašao opsesivno, pratio ju te imao ispade ljubomore, a dva sata prije napada nazvao je njenu majku kako bi saznao gdje se ona nalazi.

Nakon napada dva mjeseca provela je u strogoj izolaciji, gdje je za vrijeme liječenja s posjetiteljima mogla razgovarati kroz stakleni zid.

Prema pisanju BBC-ja, krajem 2018. Tavares je osuđen na 15 godina zatvora.

Jessica se u međuvremenu podvrgnula rekonstruktivnim operacijama, a sudeći prema objavama na Instagramu, ima i novog dečka.

U Italiji je postala svojevrsni simbol u borbi protiv nasilja nad ženama.

Evo kako je prije brutalnog povrijeđivanja izgledala…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.