Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trodnevni novogodišnji muzički spektakl u Sarajevu

colic zdravko222

Trodnevna novogodišnja manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS počinje danas koncertom Omladinskog orkestra “MuzikArt” ispred Katedrale.

Koncert će započeti najljepšim zvucima muzičkih djela velikih majstora, solisti Adela Šabić i Mario Drmač će uz Hor sevdalinke izvesti neke od najljepših evergrin pjesama. Potom će mladi virtuozi „MuzikArta“ noć uljepšati zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa.

Svi gosti i posjetioci koncerta će biti srdačno dočekani s pićem dobrodošlice koje je osigurala “Coca Cola”, partner manifestacije.

Kako je već najavljeno, u novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, a program počinje u 21 sat.

Hiljade posjetilaca će publiku zagrijati i sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location.

Također će 1. januara novogodišnje slavlje biti upotpunjeno nastupom s kultnim sarajevskim bendom Crvena jabuka ispred Vječne vatre. Kako je iz Odjela za odnose s javnošću Gradske uprave najavljeno, program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.