Washington Post

Trump bijesan zbog zvijezda koje će nastupati na inauguraciji Joe Bidena

Trump, koji će napustiti Bijelu kuću u srijedu prijepodne, izrazio je ljutnju što su se mnoge poznate ličnosti oglasile da će prisustvovati Bidenovoj inauguraciji

Donald Trump je bijesan što je Joe Biden uspio privući mnogobrojne zvijeze da nastupe i prisustvuju njegovoj inauguraciji, prenosi Daily Mail, a što je u velikom kontrastu sa Trumpovom ceremonijom prije četiri godine.

Trump, koji će napustiti Bijelu kuću u srijedu prijepodne, izrazio je ljutnju što su se mnoge poznate ličnosti oglasile da će prisustvovati Bidenovoj inauguraciji, izvijestio je Washington Post.

Dok se Trump, prije četiri godine, mučio da privuče neka od velikih imena, Biden je za svoj događaj potvrdio nastupe Jennifer Lopez, Lady Gage, Toma Hanksa i zvijezde country muzike Gartha Brooksa.

Biden je također mnogobrojne građane koji su izrazili želju da prisustvuju događaju u srijedu pozvao da ostanu kod kuće i da ceremoniju radije prate iz svojih domova zbog pandemije COVID-a.

Prije četiri godine, Trumpu su nastupali country pjevači Toby Keith i Lee Greenwood, rock grupa 3 Doors Down i The Piano Guys, DJ RaviDrum i The Frontmen of Country, dok su Elton John, britanske pjevačice Rebecca Ferguson i Charlotte Church te Moby javno odbili poziv da nastupe na Trumpovoj inauguraciji.