Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samoubistvo

Tvorac serije “Ružna Betty” pronađen mrtav u motelu u Miamiju

horta

Iako su mnogi vjerovali da producent živi holivudski san, Horta je u intervjuu iz 2008. godine kazao da to i nije baš tako

Variety piše da se isprva sumnjalo na ubistvo, no pokazalo se da je riječ o samoubistvu pištoljem. Američki producent kolumbijskog porijekla Silvio Horta imao je 45 godina. Hortin je advokat potvrdio informaciju o njegovu samoubistvu, no nije otkrio pravi razlog smrti.

Iako su mnogi vjerovali da producent živi holivudski san, Horta je u intervjuu iz 2008. godine kazao da to i nije baš tako.

“Dok sam radio na seriji, obično sam navečer bio paraliziran od umora. Nisam imao potrebu izaći van s prijateljima niti se s njima družiti. Imao sam jako puno posla…, zapravo, moj život se svodio na posao”, kazao je tada.

Serija “Ružna Betty” s glumicom Americom Ferrerom u glavnoj ulozi bila je pravi hit u SAD-u, ali i u svijetu. Prikazivala se četiri sezone.

Riječ je o adaptaciji kolumbijske telenovele “Yo soy Betty, la fea” i govori o životu Betty Suarez, mlade, pametne Meksikanke iz Queensa koja dobiva posao u elitnome modnom magazinu.

Tokom emitiranja osvojila je dva Zlatna globusa.

“Slomljeno mi je srce zbog vijesti da je Silvio umro. Njegov talent i kreativnost priuštili su meni i mnogima sreću i veselje. U mislima sam s njegovom porodicom i voljenima koji sada trpe strašnu bol”, napisala je America Ferrera i od kolege se oprostila putem društvene mreže.