Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bravo u glavnoj ulozi

U kina stiže “Hotel Pula”, film o nemogućoj ljubavi Mahira iz Bosne i 19-godišnje Puljanke

hotel pula

Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu u rasprodanoj Areni pred više od 5500 hiljada gledatelja, a potom i na Braču te u Motovunu i Sarajevu

Dugometražni igrani prvijenac Andreja Korovljeva Hotel Pula o nemogućoj ljubavi maturantice Une i izbjeglice Mahira kreće od 31. augusta u kinodistribuciju u Hrvatskoj. Isti dan održat će se zagrebačka premijera u kinu Kaptol Boutique Cinema, piše Hina.

Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu u rasprodanoj Areni pred više od 5500 hiljada gledatelja, a potom i na Braču te u Motovunu i Sarajevu.

Hotel Pula emotivna je drama čija se radnja odvija 1995. u Puli te je snimljena prema motivima romana Pula Vladimira Stojsavljevića. U Hotelu Pula već neko vrijeme živi 38-godišnji Mahir, izbjeglica iz Bosne, čiji su dani jednolični i prazni sve dok jedne tople ljetne noći prvi put ne ugleda Unu, mladu Puljanku.

Ljubav i (ne)prihvaćanje

“Nisam pobornik ustaljene teze da se kod nas radi malo filmova za publiku, da prevladavaju drame i art filmovi koji teško komuniciraju s gledateljem. Mi smo od početka imali jasnu viziju da želimo napraviti film koji će, bez obzira na temu i ‘žanr’, angažirati i dotaknuti gledatelja, navesti ga na razmišljanje i poslije odjavne špice. Cijelo vrijeme imao sam na umu da nije toliko bitno o čemu je priča koliko način na koji je ispričana”, kazao je reditelj.

Producentica Dijana Cetina Mlađenović nada se da će film “pobuditi emociju i pijetet u prepoznavanju tako univerzalnih tema kao što su ljubav i (ne)prihvaćanje”.

Glavne uloge u filmu imaju eminentni sarajevski glumac Ermin Bravo i debitantica Nika Grbelja, dok su u ostatku glumačke ekipe Petra B. Blašković, Nika Ivančić, Maja Izetbegović, Lav Novosel, Pavao Novak, Rok Juričić, Luka Juričić, Romina Vitasović Lučić, Antonio Scarpa, Zoran Đorđević i Tino Trkulja.

Direktor fotografije filma je Stanko Herceg, scenarist Ivan Turković Krnjak, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Desanka Janković, majstorica maske Snježana Gorup, montažerka Ivana Fumić, dizajner zvuka Bojan Kondres, a skladatelj Dalibor Grubačević.

Film je nastao u produkciji pulske produkcijske kuće Kinematograf uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Hrvatske radiotelevizije (HRT), Turističke zajednice grada Pule, Istarske županije i fonda RE-ACT.