Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru koncert sarajevskog benda “Sunday Stories”

Sunday Stories333

Koncert sarajevskog benda “Sunday Stories”, jedinog MPIJS (Modern Punk Indie Jazz/Soul) benda s ovih prostora, održat će se u subotu, 13. listopada, u Omladinskom kulturnom centru (OKC) Abrašević u Mostaru, u 21 sat.

Koncertu će prethoditi premijerna izvedba art performanse “Remember”, u 20 sati, a koji progovara o problemu podzastupljenosti žena, njihovim potrebama i pravima, najavili su organizatori.

Nabrojane aktivnosti dio su projekta “Komunikacija žena za solidarnost” (WomCom), financiranog kroz EU program Erasmus+, K2 – Western Balkans Youth Window, a kojeg na području Mostara provodi Agencija lokalne demokracije (LDA).

– Svrha projekta je podići svijest kod šire populacije o ravnopravnosti, odnosno podzastupljenosti marginaliziranih skupina žena s fokusom na žene iz ruralnih krajeva – kazala je na konferenciji za novinare Jelena Krešić (LDA).

Riječ je o projektu koji se provodi od 1. rujna 2017. do 3. siječnja 2019. godine, a pored Mostara u projektu sudjeluju i partneri iz Srbije, Francuske, Hrvatske i Italije.

Do sada je kroz projekt urađeno niz aktivnosti, među kojima, trening za mlade, radionice i umjetnički kamp, performansa koji će sutra biti prikazan, a slijedi okrugli stol o solidarnosti žena koji će biti upriličen 30. listopada u Mostaru. Završna konferencija svih partnera projekta održat će se u Mostaru početkom siječnja iduće godine, istaknuto je na konferenciji.

Koncert i performansa u Mostaru održavaju se u povodu Međunarodnog dana ruralnih žena u zajednicama koji se diljem svijeta slavi 15. listopada.