SHOWbuzz

kapacitet 80 vozila

U Sarajevu večeras otvaranje prvog kina za automobile “Drive-in Cinema”

24/06/2020

Musić također naglašava da ni kiša neće smetati ugođaju gledanja filmova, jer će se orginalni zvuk s filmskog platna prenositi i putem radio prijemnika u automobilima

Prvo kino za automobile u Sarajevu “Drive-in Cinema” bit će otvoreno večeras filmom “Skin” Guya Nattiva. Smješteno je na Marijin Dvoru, a kapacitet mu je 80 vozila.

Direktor Omladinskog Film Festivala Kenan Musić u izjavi za Fenu naveo je da će “Drive-in Cinema” u pet dana trajanja donijeti vrhunske filmske naslove američke i australijske produkcije.

Osim novog doživljaja gledanja filmova to je ujedno način, kako ističe Musić, da se ispoštuju i mjere i preporuke Zavoda za javno zdravstvo, koje podrazumijevaju i preporučeni razmak između posjetilaca.

Musić također naglašava da ni kiša neće smetati ugođaju gledanja filmova, jer će se orginalni zvuk s filmskog platna prenositi i putem radio prijemnika u automobilima.

Program ovog kina trajat će od 24. do 28. juna, a bit će prikazani filmovi “Skin”, “Hotel Mumbai”, “Capetain Phillips”, “Baby Driver” i “American Made”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.