Britanija

Učesnica o mračnoj strani realityja: Mama mi je umrla, a ja sam sutradan ušla u show

reality

Jess Impiazzi je ispričala da je “preklinjala” producente da ne prikažu snimku seksa s dečkom, što se dogodilo dok je bila alkoholizirana, ali oni su je svejedno prikazal

Zvijezde MTV-jevog reality showa “Ex on the Beach” požalile su se na pritisak producenata da se trebaju “puno” seksati u programu, a sudionica te emisije Jess Impiazzi kazala je da se osjećala kao u “bordelu”, kako javlja BBC.

Carley Belmonte, zvijezda MTV-jevog showa “The Valleys” kazala je kako je osjećala da ju je produkcijski tim trebao poslati na psihološku pomoć kad joj je umrla majka. No, obje produkcije reagirale su tvrdnjom da ozbiljno shvaćaju brigu o sudionicima emisija. Takmičarke, dakako, priznaju da ih je emisija proslavila i omogućila mnoge poslovne prilike.

Jess Impiazzi je ispričala da je “preklinjala” producente da ne prikažu snimku seksa s dečkom, što se dogodilo dok je bila alkoholizirana, ali oni su je svejedno prikazali. Iako joj je sudjelovanje u u showu priskrbilo pojavu u Celebrity Big Brotheru, Impiazzi se osjećala pod izravnim pritiskom da se “spoji s nekim” tijekom prikazivanja druge sezone.

Jess Impiazzi

“Čula sam producenta da govori – djevojke, molim vas puno seksa večeras, i zatim pomislila ‘Moram odmah otići'”, kazala je. “Osjećaš se kao u bordelu. Zbog toga sam se osjetila doista jeftino… To su sve bili nasumični muškarci.”

Stoga je napustila emisiju: “Znali smo o čemu je emisija, ali nikad nisam rekla da ću se ponašati na takav način.”

Ali, nisu sve takmičarke doživjele “Ex On The Beach” na loš način. Primjerice, Farah Sattaur imala je samo dobre dojmove: “Odlični ljudi, sjajno iskustvo, putovanja, vaši društveni mediji eksplodiraju, možete surađivati s različitim brendovima… Upravljate svojom karijerom na način kako vi to želite”.

Produkcijska firma Whizz Kid Entertainment, koja je snimala “Ex On The Beach”, kazala je da su sudionici bili prije snimanja u potpunosti upoznati s prirodom emisije. Kritike za nedostatak skrbi o reality zvijezdama nakon snimanja emisije pojavile su se u jeku smrtnih slučajeva Sophie Gradon i Mikea Thalassitisa, zvijezda “Love Islanda”.

Farah Sattaur

Prošle sedmice ITV je ugasio emisiju The Jeremy Kyle Show nakon smrti sudionika Stevea Dymonda.

Očito, u naizgled glamuroznom svijetu reality showova nije sve tako kao što se na prvi pogled čini. Primjerice, ni 24 sata nakon smrti njezine majke, Carley Belmonte trebala je sudjelovati u snimanju realityja The Valleys koja prikazuje mlade Velšane dok piju i tulumare. “Bilo mi je teško, imala sam samo 22 godine. Trebali su me poslati na phihološko savjetovanje, jer mi je to definitivno trebalo. Čak i ako ja to nisam tada shvaćala, oni su trebali shvatiti”, ispričala je za BBC.

Prije nekoliko sedmica umro joj je otac. Ovog puta producenti su pokazali podršku – poslali su joj cvijeće.

MTV je u izjavi poručio da im je “dobrobit učesnika od najveće važnosti” te da sarađuju sa svojim produkcijskim partnerima kako bi osigurali da postoji “odgovarajuća podrška sudionicima i protokoli da ih se zaštiti”. Whizz Kid Entertainment je poručio da je podrška dana prije snimanja i da su svi sudionici pažljivo birani.