Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daša Žukova

Udaje se bivša Romana Abramoviča, glamurozno vjenčanje u St. Moritzu

roman_dasa

Elitno zimsko okupljalište za nekoliko će dana vrvjeti bogatim i slavnim gostima. Svadba će se odvijati u prostranom šatoru koji može smjestit 300 ljudi

Lijepa Ruskinja Daša Žukova i grčki bogati nasljednik Stavros Niarchos ovaj vikend izreći se sudbonosno “da” pred oko 300 gostiju iz svijeta sporta, showbiznisa, kulture i politike.

Par koji se zaručio početkom ljeta, u oktobru je navodno uplovio u bračnu luku i pripremio intimno slavlje tek za najbliži krug porodice u Parizu. No, sada je došlo vrijeme i za glamurozno vjenčanje, a kao lokaciju za to odabrali su švicarsko skijalište St. Moritz.

Elitno zimsko okupljalište za nekoliko će dana vrvjeti bogatim i slavnim gostima. Svadba će se odvijati u prostranom šatoru koji može smjestit 300 ljudi, a na vjenčanju se između ostalog očekuju David Geffen, Karlie Kloss i njen suprug Josh Kushner, Diane von Furstenberg i Barry Diller, Mellody Hobson te slavna dizajnerica nakita Jennifer Meyer.

Svi gosti odsjedaju u luksuznom hotelu nedaleko od šatora, a koliko je ova lokacija tražena za specijalna vjenčanja svjetskih milijardera potvrđuje činjenica da je ovdje svoju svadbu prošle godine organizirao najbogatiji Azijat Mukesh Ambani.

Ruskinja Daša Žukova prije tri godine razvela se od milijardera Romana Abramoviča s kojim dijeli dvoje djece. U braku su proveli deset godina, a petnaest godina mlađa Daša, kći ruskog magnata, bile je Abramovičeva treća supruga.

Njen novi odabranik i ona poznaju se već nekoliko godina i dugo su bili prijatelji, no očito su s vremenom spoznali da su puno više od toga.

Niarchos dolazi iz bogate porodice grčkih brodovlasnika, a samo se umjetnička zbirka njegova oca procjenjuje na preko dvije milijarde dolara. Prije Žukove bio je u vezi s manekenkom Jessicom Hart za koju je bio i zaručen, a u svojim dvadesetima bio je u vezi s Paris Hilton, Mary Kate Olsen i Lindsay Lohan.