Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lijepa Amra

Udala se na pragu punoljetnosti, “Dijamant” je učinio potpunom

amra dzeko

Biografija ove ljepotice poprilično je zanimljiva, poglavito zahvaljujući činjenici da je najuspješnija bh. manekenka

Kada je otkriveno da najpopularniji nogometaš iz BiH ljubi manekenku Amru Silajdžić vrlo brzo su proglašeni najpopularnijim parom u našoj zemlji. Nedavno je proslavila 34. rođendan, sigurni smo da joj je najdraža čestitka bila ona njezine djece i supruga.

Biografija ove ljepotice poprilično je zanimljiva, poglavito zahvaljujući činjenici da je najuspješnija bosanskohercegovačka manekenka. Sa svega 16 godina počela se baviti manekenstvom, koje ju je odvelo do Pariza, piše portal 100posto.hr.

Jako mlada je bila kada se udala za beogradskog privrednika Vladimira Vićentijevića. Udala se na pragu punoljetnosti, a ubrzo dobila i djevojčicu Sofiju. Par je do 2007. bio u braku, kada su se odlučili razvesti. Tada se Amra vratila u Sarajevo, posvetivši se majčinstvu i karijeri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Muž i žena ? #bdaygirl

Objavu dijeli Amra Silajdžić Džeko (@amra_silajdzic)

Nije dugo trajalo i promijenila je adresu. Sa Sofijom je odselila u Los Angeles i bio joj je to dobar poslovni potez. Pojavila se i u spotu Enriquea Iglesiasa, dobila epizodnu ulogu u seriji CSI.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

You are my happy ? #forever

Objavu dijeli Amra Silajdžić Džeko (@amra_silajdzic)

Živjela je od manekenstva, angažmana, reklama, a u isto vrijeme pohađala i satove glume. Bilo je tako sve dok nije ušla u vezu s Edinom Džekom. Omiljeni nogometaš i manekenka ušli su u vezu 2012., no proći će još skoro godina dana dok će priznati da su zajedno. Nisu govorili javno o svojoj vezi, no bilo je jasno da su sretni zajedno.

S Džekom je dobila još dvoje djece, u rujnu je njihov sin proslavio godinu dana. Prije njega, dobili su i djevojčicu Unu. Posvetila se lijepa Amra njima u potpunosti i jasno je dala do znanja da bi željela još djece. Aktivno se i ona i njezin suprug bave humanitarnim radom, a ovih dana su krenule i “Ženske priče” na bosanskohercegovačkom FTV-u, a kojih je ona voditeljica i autorica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

SFF magic ❤️ #sff2018 #kaftanstudio #zenskeprice

Objavu dijeli Amra Silajdžić Džeko (@amra_silajdzic)