šta kriju bilježnice

Uhapšen najveći makro u regiji, srbijanski jet-set u panici (FOTO)

mihajlo-maksimovic-bozana-vujinovic (1)

Kako se ispostavilo, prostitutke su uglavnom poznate pjevačice i starlete, dok su njihove usluge koristili poznati sportisti, biznismeni i političari

Mihajlo Maksimović iz Šapca u Srbiji, koji je od ranije poznat kao najveći makro u regiji, ponovo je uhapšen, objavio je Kurir navodeći kako srbijanski jet-set opet strahuje hoće li podaci iz njegove “arhive” izaći u javnost i izazvati skandal.

Kako navode mediji u Srbiji, Maksimović je uhapšen nedavno na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, a policija je kod njega pronašla laptop, mobilne telefone kao i bilježnice, u kojima je ovaj poznati makro zabilježio imena djevojaka i žena koje su pružale seksualne usluge, ali i njihovih mušterija.

Kako se ispostavilo, prostitutke su uglavnom poznate pjevačice i starlete, dok su njihove usluge koristili poznati sportisti, biznismeni i političari. Policija je povela istragu, i sama šokirana imenima iz zaplijenjenog popisa, a brojne poznate osobe sada u panici preko advokata pokušavaju spriječiti da njihova imena izađu u javnost.

Mihajlo Maksimović

Naime, Maksimović je u decembru 2014. godine uhapšen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, a policija je nedugo zatim utvrdila da se bavio organiziranjem elitne prostitucije i da je radio sa sedam prostitutki, od kojih je pet uhapšeno.

Tada su privedene Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Božana Vujinović, navodi Kurur.

Božana Vujinović

Tužiteljstvo i policija su utvrdili da je Maksimović radio sa tri saradnika, a osim manekenki, za njega su radile i medicinske sestre, studentice, jedna menadžerica hotela.

Maksimović je potom sredinom 2015. godine sklopio nagodbu s Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, s rokom provjere od tri godine.

Također, Maksimović je pristao i platiti i novčanu kaznu od 120.000 dinara. Imena njegovih klijenata su, međutim, tada ostala tajna, a oni čak tada nisu ni pozivani na saslušanje.