Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šteta 45.000 eura

Uhapšen u Bijeljini: Na internetu dijelio “Konak kod Hilmije” i druge serije

Konak-kod-Hilmije

Osoba A.M. se sumnjiči da je počinila krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava od decembra 2017. godine do danas na štetu “Junajted medija grupe”. Ovim krivičnim djelom pričinjena je šteta od 45.000 eura

Policija je u okviru akcije “Plagijat” pretresla stan osobe čiji su inicijali A.M. u Bijeljini radi prikupljanja dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim djelom nedozvoljeno korištenje autorskih prava kojim je “Junajted medija grupi” pričinjena šteta od 45.000 eura.

Prema naredbi Suda BiH, policijski službenici su pretresli stan osobe A.M. u Bijeljini i tom prilikom su pronađeni o oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom – veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i drugi, potvrdila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

Osoba A.M. se sumnjiči da je počinila krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava od decembra 2017. godine do danas na štetu “Junajted medija grupe”. Ovim krivičnim djelom pričinjena je šteta od 45.000 eura, istakla je Miljanovićeva. Operativnu akciju kodnog naziva “Plagijat 2019” sproveli su policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Srna nezvanično saznaje da je djelo počinio tako što je putem više internet stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija “Ubice mog oca”, “Konak kod Hilmije”, “Žigosani u reketu”, “Na granici”, “Kad susjedi polude”, “Kud puklo da puklo”, “Samo ti pričaj”, “Ujka – novi horizonti”, zaštićenih autorskim pravima.

Prema nezvaničnim saznanjima, to je učinio na način da je omogućio pristup računarima, smart telefonima, televizorima i odgovarajućim set top boks uređajima, čime je objavio, reemitovao i interaktivno učinio dostupnim javnosti više autorskih djela za koje nije imao potpisane ugovore, odnosno dozvolu vlasnika autorskih prava “Junajted medija grupe” Dragana Bjelogrlića.