Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ultra u Split dovodi 150.000 ljubitelja elektronske muzike

ultra europe split

Festival Ultra Europe održat će se četvrtu godinu zaredom na splitskom stadionu Poljudu od 14. do 17. jula, nakon čega seli na Brač, Hvar i Vis, a na osam pozornica nastupit će više od 160 izvođača koji bi trebali privući oko 150 hiljada posjetitelja iz 143 zemlje te 500 stranih novinara, najavljeno je u utorak na posljednjoj konferenciji za novinare uoči najvećeg festivala elektronske muzike u Evropi.

Direktor komunikacija Luka Jureško rekao je na konferenciji za novinare kako im je drago da je i ove godine Split domaćin festivala koji je s tri dana na početku produžen na cijelu sedmicu, čime je postao najduži Ultra festival na svijetu, javila je Hina.

Festival, koji je jedini među Ultra festivalima zahvaljujući ljepoti Splita, Brača, Hvara i Visa dobio ime “World Premier Destination Festival”, počinje 14. jula splitskim partyjem u “Giraffe Palm Beach Houseu”, nakon čega će sljedeća tri dana na Poljudu nastupiti, uz ostale, Carl Cox, David Guetta, Marco Carola, Solomun, DJ Snake, Alesso, Adam Beyer, Afrojack, Nero, Armin van Buuren, Deadmau5 i Martin Garrix.

Zainteresirane za trodnevno praćenje Ultre u Splitu upozorio je da karte ne kupuju od neovlaštenih prodavača, nego isključivo u Tisak mediji i Tiket shopu.

Splitski dogradonačelnik Goran Kovačević rekao je kako grad tom festivalu daje podršku od 1,2 miliona kuna jer je od samog početka prepoznao da će biti poticajan za razvoj turizma. Dodao je da je u gradu sve spremno za veliki spektakl.

“Ove godine je novost ulaz s južne strane, dvostruke ograde i personalizirane ulaznice”, rekao je Kovačević te podsjetio da su Split i Hrvatska veoma sigurna odredišta.