Tužna vijest

Umrla glumica Kirstie Alley, zvijezda kultne serije “Kafić Uzdravlje”

kirstie alley pixsell
"The Fanatic" Los Angeles Premiere held at the Egyptian Theatre in Los Angeles, California. Featuring: Kirstie Alley Where: Los Angeles, California, United States When: 23 Aug 2019 Credit: Adriana M. Barraza/WENN.com ( "The Fanatic" Los Angeles Pr

Smrt poznate glumice potvrdila su u ponedjeljak njena djeca William “True” Stevenson i Lillie Price Stevenson

Glumica Kirstie Alley, poznata po ulogama u tv serijama ‘Kafić Uzdravlje‘ (Cheers) i ‘Veronikine tajne‘ i seriji filmova ‘Gle ko to govori‘ preminula je u dobi od 71 godine, javlja Guardian.

Smrt poznate glumice potvrdila su u ponedjeljak njena djeca William “True” Stevenson i Lillie Price Stevenson, a kasnije je isto poručio i njen menadžer.

Kirstie Alley je bolovala od raka, otkrila je njena porodica.

– Svim našim prijateljima širom svijeta… Sa žalošću vas obavještavamo da je naša nevjerovatna, snažna i voljena majka preminula nakon bitke s rakom, koji je otkriven tek nedavno. Bila je okružena najbližom porodicom i borila se s velikom ustrajnošću… Koliko je god bila nevjerovatna na ekranu i filmskom platnu, toliko je bila još bolja majka i baka, stoji u izjavi porodice.

I dok je Alley nesumnjivo najpoznatija prema ulozi Rebecce Howe u ‘Kafiću Uzdravlje‘, važne uloge ostvarila je i u filmovima Star Trek II: Khanov bijes i kultnom filmu Drop Dead Gorgeous (‘Crkni ljepotice‘).

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emmy za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emmy dobila je 1994. za ulogu Sally Goodson u filmu ‘Davidova majka‘.