Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umrla hollywoodska glumica Zsa Zsa Gabor

gabor34

Hollywoodska glumica mađarskog porijekla Zsa Zsa Gabor, poznatija po privatnom životu nego po filmskim ulogama, umrla je u nedjelju nakon srčanog udara u 99. godini, izjavio je njezin suprug.

Suprug Frederic von Anhalt izjavio je za AFP da je Gabor preminula kod kuće, okružena prijateljima i obitelji. Par se oženio 1986. godine i to je bio njezin najdulji brak.

Gabor je na vrhuncu slave predstavljala ideal platinaste plavuše u filmskoj industriji, bila je bivša kraljica ljepote. Iako je glumila u 70 filmova, među najpopularnijima su “Moulin Rouge”, “Lili” i “Arrivederci bebe!”, glumica je još poznatija po ljubavnom životu, prenose mediji.

Rođena u Mađarskoj 6. februara 1917. godine, kao Sari Gabor. Glumiti je počela u bečkom kazalištu, ali je početkom Drugog svjetskog rata emigrirala u SAD.

Ona je srednja od tri poznate sestre, kojima je osim zanosnog izgleda zajednička bila i strast prema imućnim muškarcima. Zsa Zsa je bila znana po svojoj ljubavi prema dijamantima i često se fotografirala s vrijednim nakitom.

Iako se udavala devet puta i imala mnogobrojne afere, te je često bila na stranicama trač rubrika, imala je samo jedno dijete – kćer Francescu, s hotelskim magnatom Conradom Hiltonom.

U svojoj autobiografiji iz 1993. kao svoje ljubavnike navela je Kemala Ataturka, utemeljitelja moderne Turske, zatim glumca Sean Conneryja i pjevača Franka Sinatru. No bila je izbirljiva i odbila je Johna F. Kennedyja, Elvis Presleya, John Hustona i Henryja Fondu, kako je navela u autobiografiji.

Također je spomenula i poljubac s legendarnom glumicom Gretom Garbo. Kratko je bila udata za britanskog glumca George Sandersa, koji se kasnije udvarao i kratko bio u braku i s njenom sestrom Magdom.