SHOWbuzz

Conchata Ferrell

Umrla je Berta iz serije “Dva i po muškarca”

14/10/2020

Kako javlja Deadline, preminula je u utorak zbog komplikacija koje su nastupile nakon zastoja srca koji je pretrpjela

Glumica Conchata Ferrell, najpoznatija po ulozi spremačice Berte u seriji “Dva i po muškarca”, preminula je u 78. godini. Kako javlja Deadline, preminula je u utorak zbog komplikacija koje su nastupile nakon zastoja srca koji je pretrpjela.

Zajedljiva Berta u CBS-ovom sitcomu bila je jedan od gledateljima omiljenih likova, a od nje se na društvenim mrežama oprostio dugogodišnji glavni glumac Charlie Sheen.

“Bila je apsolutna dušica, prava profesionalka i iskrena prijateljica, a ovo je šokantan i bolan gubitak. Berta, tvoje održavanje kuće bilo je upitno, no tvoje održavanje ljudi bilo je savršeno”, napisao je na Twitteru.

Conchata je preminula okružena članovima svoje porodice u bolnici Sherman Oaks u istoimenom okrugu. Od 1986. godine bila je u braku s Arniejem Andersonom. Imali su kćer Samanthu (38).

Njeni problemi sa zdravljem počeli su u maju, kad je završila u bolnici zbog problema sa zdravljem s kojima se borila od decembra. Tad je imala infekciju, koju se pak povezuje s ranijim boravkom u bolnici. Nakon nekoliko dana u bolnici srce joj je stalo na deset minuta, zbog čega je četiri sedmice provela na odjelu intenzivne njege.

U julu je preseljena na odjel za dugotrajnu njegu.

Bila je triput bila nominirana za nagradu Emmy.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.