Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conchata Ferrell

Umrla je Berta iz serije “Dva i po muškarca”

Two And A Half Men
LOS ANGELES - FEBRUARY 2: "Of Course He's Dead -- Part One and Part Two" -- Charlie Harper is alive. Or is he? The cast tapes the one-hour series finale of TWO AND A HALF MEN, to be broadcast Thursday, Feb. 19 (9:00-10:00PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Surprise guest stars will appear in the conclusion of the successful comedy's 12th and final season. Pictured L-R: Conchata Ferrell as Berta and Jon Cryer as Alan Harper (Photo by Monty Brinton/CBS via Getty Images)

Kako javlja Deadline, preminula je u utorak zbog komplikacija koje su nastupile nakon zastoja srca koji je pretrpjela

Glumica Conchata Ferrell, najpoznatija po ulozi spremačice Berte u seriji “Dva i po muškarca”, preminula je u 78. godini. Kako javlja Deadline, preminula je u utorak zbog komplikacija koje su nastupile nakon zastoja srca koji je pretrpjela.

Zajedljiva Berta u CBS-ovom sitcomu bila je jedan od gledateljima omiljenih likova, a od nje se na društvenim mrežama oprostio dugogodišnji glavni glumac Charlie Sheen.

“Bila je apsolutna dušica, prava profesionalka i iskrena prijateljica, a ovo je šokantan i bolan gubitak. Berta, tvoje održavanje kuće bilo je upitno, no tvoje održavanje ljudi bilo je savršeno”, napisao je na Twitteru.

Conchata je preminula okružena članovima svoje porodice u bolnici Sherman Oaks u istoimenom okrugu. Od 1986. godine bila je u braku s Arniejem Andersonom. Imali su kćer Samanthu (38).

Njeni problemi sa zdravljem počeli su u maju, kad je završila u bolnici zbog problema sa zdravljem s kojima se borila od decembra. Tad je imala infekciju, koju se pak povezuje s ranijim boravkom u bolnici. Nakon nekoliko dana u bolnici srce joj je stalo na deset minuta, zbog čega je četiri sedmice provela na odjelu intenzivne njege.

U julu je preseljena na odjel za dugotrajnu njegu.

Bila je triput bila nominirana za nagradu Emmy.