SHOWbuzz

Umro Burt Reynolds

06/09/2018

Poznati hollywoodski glumac Burt Reynolds umro je u 82. godini života, javio je BBC.

Reynolds je postao popularan još u filmovima koje je snimao sedamdesetih.

U glumačkim vodama je završio nakon naglo okončane sportske karijere zbog povrede koljena.

Povreda, kao i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečemu drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za pozorišnim aranžmanima.

Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač, ali i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave “Mister Roberts”. Stizale su povremene uloge u serijama “Riverboat”, “Gunsmoke”, “Hawk” i “Dan August”. Film “Deliverance” predstavio ga je kao ozbiljna glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za “Cosmopolitan”. Uslijedili su hitovi: “Hustle”, “Smokey and the Bandit” i “Starting Over””.

Njegovo lice gledali smo u brojnim holivudskim filmovima, a neposredno prije smrti Burt je bio na filmskom setu s kolegama Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie snimajući film “Once Upon a Time in Hollywood” slavnog reditelja Quentina Tarantina.

Njegovo zdravlje zabrinjavalo je njegove najbliže već od 2010. godine kada je imao operaciju srca, a njegov menadžer tada je otkrio kako se glumac osjeća odlično te kako ima “novi motor s potpunom novim cijevima”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.