Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivšu holivudsku zvijezdu mnogi ne bi prepoznali (FOTO)

BURT1

Ove sedmice snimljen je na aerodromu JFK u New Yorku, no mnogi ga nisu prepoznali. Burt Reynolds (82) je hodao uz pomoć štapa i jedva došao do izlaza.

Zanimljivo je da je Reynolds bio odličan igrač američkog nogometa, no karijeru je prekinuo zbog ozljede.

Glumačku karijeru je počeo u popularnim westernima 60-ih godina prošlog stoljeća, a slavu je stekao u kultnom “Oslobađanju” 1972. godine. Nakon toga postao je seks-simbol, najviše zahvaljujući golim fotografijama objavljenima u Cosmopolitanu.

Uslijedile su brojne uloge u hitovima poput “Zatvorski krug”, “Smokey i bandit”, “Utrka Cannonball”, “Vrelina grada” i druge. Ipak, najveći uspjeh otvario je 1998. godine, kada je za ulogu u filmu “Kralj pornića” nagrađen Zlatnim globusom, a nominiran je i za Oscara.

Reynolds je bio poznat i po ljubavnim vezama s lijepim ženama. Iza njega su veze s Farah Fawcett, Goldie Hawn, Sally Field i Dinah Shore, te brak s Loni Anderson. Tokom karijere nikad nije tražio kaskadere za svoje uloge. Zbog toga, kaže, danas i osjeća posljedice.

Bez obzira na probleme sa zdravljem, Reynolds i dalje snima. Uskoro će premijeru imati film “The Last Movie Star” (Posljednja glumačka zvijezda), koji je pisan baš za njega, a govori o glumcu koji je nekad bio igrač američkog nogometa, pa seks-simbol, a danas je zvijezda na zalasku.