Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lulić u četvrtfinalu Lige Evrope, prošli Leipzig i Marseille (VIDEO)

FBL-EUR-C3-DYNAMO-LAZIO
foto UEFA.com

Lazio našeg Senada Lulića prošao je u četvrtfinale Lige Evrope nakon što je u drugom susretu savladao kijevski Dinamo s 2:0 u gostima.

Lulić, kojeg Robert Prosinečki nije ni pokušao uvjeriti da ponovo obuče dres Zmajeva, igrao je do 69. minuta, kada je zamijenjen pri rezultati 1:0 za Lazio.

Rimljani su poveli u 23. minutu golom Lucasa Leive, konačnih 2:0 postavio je de Vrij u 83. minutu utakmice.

U prvom meču igranom u Rimu bilo je 2:2.

Dalje ide i njemački Leipzig koji je remizirao u revanšu protiv Zenita. Gosti iz Njemačke poveli su u 22. minutu golom Augustina, a Rusi su uspjeli poravnati u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Driussija. No, više od toga nisu mogli.

Leipzig nije iskoristio penal dosuđen u 82. minutu (neprecizan je bio Werner). Prvi meč u Njemačkoj završen je pobjedom Lepiziga 2:1.

Marseille je prolaz dalje potvrdio novom pobjedom protiv Athletic Bilbaa. Nakon 3:1 u Marseilleu, Francuzi su u revanšu slavili 2:1. Payet (38.) i Ocampos (52.) bili su strijelci za goste, dok je jedini gol za domaće djelo Williamsa (74.). Domaći su susret završili s desetoricom, jer je Aduriz dobio drugi žuti karton u 76. minutu meča.

Sporting je nakon produžetaka eliminisao češkog predstavnika Plzena. Portugalci su u prvoj utakmici stekli prednost od 2:0, no Česi su to nadoknadili nakon sat vremena revnaš susreta.

Sporting je sve mogao riješiti u 92. minutu, no Dost je promašio penal. Otišlo se u produžetke gdje su gosti iz Portugala imali više sreće i koncentracije. Gol odluke u finišu prvog produžetka postigao je Battaglia.

Nešto ranije Atletico Madrid je osigurao plasman dalje nakon što je torpedovao ruski Lokomotiv s čak 5:1 na gostujućem terenu. Tako su Madriđani prošli dalje s ukupnih 8:1.