u 74. godini života

Umro Peter Mayhew koji je u “Ratovima zvijezda” glumio Chewbaccu

Peter Mayhew

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom filmu iz franšize “Ratova zvijezda” jer mu je cijelo tijelo bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući

Britnaski glumac Peter Mayhew, koji je u pet filmova iz serije “Ratova zvijezda” glumio Chewbaccu, golemog dlakavog pomoćnika Hana Sola, umro je u 74. godini u svom domu u sjevernom Teksasu, objavila je na Twitteru njegova porodica.

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom filmu iz franšize “Ratova zvijezda” jer mu je cijelo tijelo bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, izvijestila je njegova porodica, ali nije navela uzrok smrti.

Visoki i mršavi glumac prvi je put nastupio kao popularni Chewbacca u filmu “Ratovi zvijezda – Nova nada” iz 1977. godine, a glumio je u još četiri filma u blockbuster seriji – “Imperija uzvraća udarac”, “Povratak Jedija”, “Osveta Sitha” i “Probuđena sila”.

Također je radio kao konzultant na završnom filmu serije iz 2017. “Posljednji Jedi”, pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.