Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro dokumentarac s ispovijestima bivših članova Scijentološke crkve

leah_remini

Leah Remini, popularna Carrie iz “Kralja Queensa” godinama je bila članica Scijentološke crkve, a čini se da je odlučila otkriti sve o toj kontraverznoj organizaciji, piše Daily Mail.

“Cijeli sam život bila posvećena scijentologiji, a na kraju sam shvatila da je to jedna velika laž”, tvrdi Leah.

U dokumentarnom filmu “Leah Remini: Scientology and the Aftermath” susreće se s nekoliko bivših pripadnika crkve koji tvrde da su seksualno, emocionalno i fizički zlostavljani. Jedna je bivša članica ispričala je da je kao maloljetnica prisiljena na seks s 35-godišnjim članom crkve.

“Nisu to rekli mojim roditeljima, a ni policiji. Sve su ignorisali i zataškali”, tvrdi.

Druga je rekla da su je čelnici crkve godinama praktički posjedovali, zbog čega je njena porodica uništena.

Leah je crkvu napustila prije dvije godine, a tada je otkrila i zašto.

“Radili smo od jutra do mraka, bez gotovo ikakvog obrazovanja. Nisi smio ništa odbiti, nisi smio biti umoran. Ako je crkva htjela rušiti zid u plesnoj dvorani ti si to napravio, jer bi inače bio teško kažnjen”, rekla je.

Članicom crkve postala je zbog svoje majke, koja je vjerovala u tu organizaciju, a Leah se bojala da će je se porodica odreći ako se ona odrekne crkve. Na kraju su crkvu napustili i njena majka i njen suprug Angelo Padan.

Hrabrost da istupi iz Scijentološke crkve Leah je dala odluka Nicole Kidman da ode iz crkve nakon razvoda od Toma Cruisea, nakon čega su joj i privatni i poslovni život napokon krenuli. Glasnogovornik crkve tvrdi da ono što Leah priča nije istina.

“Te laži širi samo zato što joj nedostaje pažnja zbog pomanjkanja uloga”, rekao je.

Leah tvrdi da neće odustati.

“Borite se za svoju porodicu, borite se za kćeri i sinove”, poručuje u traileru filma koji će izaći 29. novembra.