Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliko iskušenje

John Travolta proživljava teške dane, napustio je scijentološku crkvu?!

travolta

Bolnički centar za liječenje tumora MD Anderson jedan je od vodećih u SAD-u, a nedavno je proglašen najboljim bolničkim centrom u državi za liječenje tumora

U nedjelju, 12. jula, John Travolta je javnosti obznanio da je njegova supruga s kojom je u braku proveo posljednjih 30 godina preminula od raka dojke u dobi od 57 godina, pišući kako je Kelly “vodila borbu s ljubavlju i podrškom velikog broja ljudi”.

U svojoj izjavi za javnost 66- godišnji glumac iskoristio je priliku kako bi otvoreno pohvalio medicinski tim koji je brinuo o zdravstvenom stanju njegove supruge.

“Moja porodica i ja zauvijek ćemo biti zahvalni ljekarima i medicinskim sestrama u bolničkom centru za tumore MD Anderson, kao i svim ostalim medicinskim centrima koji su pomogli u njenom slučaju”, napisao je Travolta.

Bolnički centar za liječenje tumora MD Anderson jedan je od vodećih u SAD-u, a nedavno je proglašen najboljim bolničkim centrom u državi za liječenje tumora.

Bivši članovi scijentološke crkve i njegovi prijatelji pozdravili su Travoltinu odluku o pronalasku stručne ljekarske pomoći za svoju suprugu, medijima sugeriravši kako se na taj način odvojio od nje, ističući činjenicu kako se njen osnivač L. Ron Hubbard oštro protivio liječenju tumora uz pomoć kemoterapija i zračenja.

“Travoltina izjava je bila nedvosmislena u podršci medicinskom osoblju što dokazuje da su se on i njegova porodica povukli iz scijentologije. Hubbard se oduvijek protivio kemoterapiji i zračenju, no pripadnicima scijentološke crkve jasno je da njegova uvjerenja ne funkcioniraju kada su u pitanju ozbiljne bolesti”, u razgovoru za britanski Daily Mail izjavio je bivši član i otvoreni kritičar scijentološke crkve, Jeffrey Augustine.

Nakon što su početkom 2009. godine izgubili 16- godišnjeg sina Jetta, snaha italijanskog opernoga pjevača Placida Dominga javnosti je otkrila kako je Travoltina supruga nakon sinove smrti svakodnevno posjećivala scijentološki centar na Floridi, te su joj čelnici Crkve rekli kako je tumor zaradila zbog sinove smrti.

“Kelly bi sama govorila kako joj je scijentologija pomogla da predbrodi sinovu smrt, vjerujući kako se reinkarnirao. Nad njom se neprestano vršila revizija, a John je u svakom trenutku na raspologanju imao scijentološke vodiče kako bi mu pomogli u nošenju sa sinovim odlaskom”, ističe Sam Domingo.

“Platit će mnogo novaca za duhovne razgovore sa suprugom ili će možda shvatiti da ga scijentologija više ne čini sretnim niti mu je pomogla spasiti suprugu”, zaključuje Domingo.