SHOWbuzz

U 57. godini

Preminula glumica Kelly Preston, oglasio se i njen suprug John Travolta

13/07/2020

Karijeru je započela 1985. godine prvom glavnom filmskom ulogom u Mischiefu, nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim emisijama, uključujući Za ljubav i čast

Slavna glumica Kelly Preston je umrla u 57. godini, objavila je njena porodica.

“U jutro 12. jula 2020. godine, Kelly Preston, voljena supruga i majka, preminula je nakon dvogodišnje borbe sa karcinomom dojke”, rekli su iz porodice za People magazin.

“Kelly je neko vrijeme bila na liječenju, uz podršku najbliže porodice i prijatelja”, kazao je predstavnik porodice.

Kellyn suprug John Travolta sa kćerkom Ellom (20), i 9-godišnjim sinom Benjaminom su ostali iza nje. Sin Jett umro je u 16. godini u januaru 2009. godine.


Na Instagramu se oglasio i ožalošćeni suprug John Travolta te napisao:

“Obavještavam vas da je moja lijepa supruga Kelly izgubila dvogodišnju bitku sa karcinomom dojke. Hrabru borbu vodila je s ljubavlju i podrškom mnogih. Moja porodica i ja zauvek ćemo biti zahvalni njenim ljekarima i medicinskim sestrama u centru za liječenje raka ‘MD Anderson’, svim medicinskim centrima koji su pomogli kao i mnogim njenim prijateljima i voljenima koji su joj bili pored nje. Kellyna ljubav i život će zauvijek ostati upamćeni. Neko vrijeme ću biti uz svoju djecu koja su izgubila majku, zato mi oprostite unaprijed ako se neko vrijeme ne budemo oglašavali. Znajte da ću osjetiti vašu ljubav”.

Kelly Kamalelehua Smith rođena je 13. oktobra 1962. godine u Honoluluu na Havajima, studirala je glumu na Univerzitetu Južna Kalifornija, a karijeru je započela 1985. godine prvom glavnom filmskom ulogom u Mischiefu, nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim emisijama, uključujući Za ljubav i čast.

U narednih nekoliko godina Preston je glumila u filmovima poput SpaceCamp (1986), Twins (1988), Jerry Maguire (1996) i For Love of the Game (1999). Posljednja filmska uloga Prestona bila je u filmu Gotti iz 2018. godine u kojem je igrala Victoriju Gotti, suprugu mafijaškog šefa Johna Gottija, kojeg je na ekranu prikazao Travolta.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.