Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro počinje rijaliti u kojem bismo mogli vidjeti i prvo ubistvo uživo

reality

Sljedećeg mjeseca na TV mreži A&E Network trebao bi se početi emitovati reality show “60 days in” koji će pratit sedam nevinih dobrovoljaca u zatvoru.

Predstavljeni kao pravi kriminalci s dosjeima, njihove istinite pozadine navodno nisu objelodanjenje niti zatvorskim čuvarima ni ostalim zatvorenicima u zatvoru okruga Clark u američkoj državi Indiani. Producenti su osoblju kazali da snimaju dokumentarac o kriminalcima i zločincima koji su prvi put u zatvoru.

Iako je jedan od sudionika odustao od showa nakon što ga je napao jedan pravi zatvorenik, producent i lokalni šerif Jamey Noel kazao je da se rizik isplatio.

– Željeli smo show koji će zatvor predstaviti iz totalno druge perspektive – rekao je.

Razlozi sudionika su razni. Jedna sudionica je socijalna radnica koja se nada da će dobiti novi uvid u funkcioniranje bandi iz kojih bi željela iskorijeniti nasilje, a jedan takmičar je bivši marinac koji se nada da bi mu ovo iskustvo moglo pomoći da postane agent DEA. Na svakom koraku u zatvoru prati ih na stotine kamera, a imaju i tajnu rečenicu kojom producentima daju signal ako se nađu u potencijalno opasnoj situaciji, piše Daily Mail.

Mnogi smatraju da bi u spomenutom reality programu mogli vidjeti i prvo “ubistvo uživo” u toj vrsti showa.