Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Val Kilmer: Nemam rak, Michael Douglas me pogrešno razumio

douglas-kilmer

Posljednji put sam pričao s Michaelom Douglasom prije dvije godine, kada sam ga zamolio da mi preporuči specijalistu koji mi može postaviti dijagnozu za kvržicu u grlu. Zbog toga sam morao prekinuti putovati sa svojom predstavom Citizen Twain. Na kraju su me pregledali stručnjaci iz univerziteta u Kaliforniji te zaključili da nemam rak, napisao je na Facebooku Val Kilmer (56).

Michael Douglas (72) je tokom nedavnog gostovanja u emisiji Jonathana Rossa rekao da Kilmer boluje od raka jezika, iste vrste raka koja je njemu samom dijagnosticirana prije šest godina.

– Situacija ne izgleda dobro za Vala. On je u mojim molitvama – rekao je tada Douglas.

Već godinama kruže glasine da Kilmer boluje od raka, a Douglasova izjava još je više zabrinula Valove fanove.

Bivši ‘Batman’ također je progovorio o glasinama da se zbog svoje vjere naziva ‘Christian Science’ nije liječio.

– Neki krivo misle da ne govorim o svojim privatnim problemima jer se ne brinem o zdravlju te se samo oslanjam na ljubav i molitvu. To ne može biti dalje od istine – napisao je glumac koji kaže i da, uprkos glasinama da je bolestan, on radi na filmovima i predstavama te poziva sve koji se žele uvjeriti da je “živ i zdrav” neka ga dođu gledati u pozorište u Kaliforniji.

Iako je Douglas javno špekulirao o njegovom zdravlju, Kilmer mu to, kaže, ne zamjera jer je Michael dobar prijatelj s vođama njegove vjere.