Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras počinje novosadski “Exit”

exit4

Na Petrovaradinu, pokraj Novoga Sada, u srijedu navečer počinje ovogodišnji muzički festival “Exit”, koji bi trebao ugostiti stotinjak bendova, pjevača i muzičara iz cijelog svijeta, koji će nastupiti na oko 40 festivalskih bina.

Petodnevni “Exit” počinje na glavnoj bini u 20 sati nastupom riječkih indi-rokera “Jonathan”, dok će glavni događaj večeri biti gostovanje benda “The Killers”.

Finale ovogodišnjeg Exita bit će nedjelju kada će nastupiti art-pop kraljica Roisin Murphy i soul senzacija Rag'n'Bone Manu, a s njima će na Petrovaradinskoj tvrđavi biti i elektronički velikani poput Hardwell-a i Nine Kraviz, prenose mediji.

Prvi posjetitelji festivala već su u Novom Sadu, javljaju lokalni portali i dodaju da je među stranim gostima najviše onih iz zemalja zapadne Evrope, odnosno iz Velike Britanije i Holandije, ali da je sve više posjetitelja iz Njemačke, Austrije, Belgije i Švicarske.

“Tradicionalno veliki broj posjetitelja dolazi iz svih dijelova nekadašnje Jugoslavije, dok se sve veći broj gostiju bilježe i zemlje istočne i jugoistočne Evrope kao što su Mađarska, Grčka, Turska, Rumunija i Bugarska”, navodi novosadski portal “021”.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, “Exit” je tokom godina prerastao u jedan od najvećih muzičkih događaja u jugoistočnoj Evropi, koji posjeti na desetine hiljada mladih iz cijele Evrope.