Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

London

Večeras premijera novog filma o James Bondu

james bond

U Britaniji će se film početi prikazivati u četvrtak, a u Sjedinjenim Državama 8. oktobra, godinu i po dana kasnije nego što je najavljivano.

Slavne osobe i članovi britanske kraljevske porodice u utorak će prošetati crvenim tepihom u središtu Londona gdje će prisustvovati dugo odgađanoj i još dulje iščekivanoj svjetskoj premijeri najnovijeg filma o Jamesu Bondu, Za smrt nema vremena.

Danielu Craigu ovo je peta i posljednja uloga karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog imena 007, u blockbuster franšizi koja konačno stiže na velika platna širom svijeta, nakon što je dosad zbog pandemije koronavirusa odgađana više puta, prenosi Hina.

Uzvanici će premijeru filma pogledati u londonskome Royal Albert Hallu, a filmskoj predstavi prisustvovat će i članovi kraljevske porodice, princ Charles i njegova supruga Camilla te princ William i njegova supruga Kate.

U Britaniji će se film početi prikazivati u četvrtak, a u Sjedinjenim Državama 8. oktobra, godinu i po dana kasnije nego što je najavljivano.

Najnoviji film o Bondu prikazivat će se samo u kino dvoranama, a ne i na streaming platformama, što je Craig u intervjuu za Sky News pozdravio i nazvao “radosnom viješću”.

Vue Entertainment, britanska podružnica kino operatera Vue International, prikazivanje filma je najavila kao “filmski događaj godine”.

Bond se nakon penzionisanja ponovo vraća u aktivnu službu uz obećanje: “Ovo moram dovršiti.”

U filmu se bori protiv negativca Safina, kojega glumi oskarovac Rami Malek, te ponovo koristi sve svoje visokotehnološke gadgete.

Snimanje novog filma navodno je koštalo oko 214 miliona eura, a odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.

Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojemu je britanski spisatelj Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.