Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

protekli vikend

Velika zainteresovanost za program Nektar OK Festa i u Trebinju

DSC00876

Poštujući sve epidemiološke mjere, ovoga puta obogatili smo svakodnevnicu publike u Trebinju, koja je u maksimalno dozvoljenom broju ispratila kompletan program ovog događaja

OK team je u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, proteklog vikenda uspješno realizovao program Nektar OK Fest karavana u ovom gradu.

Poštujući sve epidemiološke mjere, ovoga puta obogatili smo svakodnevnicu publike u Trebinju, koja je u maksimalno dozvoljenom broju ispratila kompletan program ovog događaja, poručili su organizatori.

U subotu 31. oktobra promocijom knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića u trebinjskom rock baru Underground započeli smo putovanje OK karavana kroz jedan od najljepših gradova naše zemlje. Istoga dana u galeriji Kulturnog centra Trebinje, zvanično je otvorena izložba „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića. Izložbu je zvanično otvorila, zamjenik gradonačelnika Trebinja, gđa Slađana Skočajić, koja je izrazila zadovoljstvo što je i Trebinje jedan od domaćina projekta Nektar OK Fest karavan.

Prisutnima se obratio i autor izložbe Vedran Ševčuk, koji je naglasio da u ovom vremenu, sama izložba koja donosi dašak atmosfere sa festivala na Tjentištu, predstavlja svojevrstan nastavak tradicije ovog događaja. Takođe, Ševčuk je istakao da ambijent nacionalnog parka predstavlja fantastičnu inspiraciju za dobre fotografije, što se kroz izložbu može i vidjeti.

Zadovoljstvo za mogućnost realizacije programa Nektar OK Fest karavana u Trebinju, kroz saradnju sa Kulturnim centrom Trebinje nije krio ni direktor festivala, Dubravko Suvara. On je istakao da ovaj projekat i u ovom gradu ima za cilj da obogati kulturni program, te publici da jedan novi sadržaj, za koji je usljed posljedica pojave korona virusa u prethodnom periodu bila uskraćena. Takođe, poruka koju Nektar OK Fest karavan želi da pošalje je da se svi zajedno prilagodimo uslovima života u kojim smo se našli, te da poštujući sve mjere, ne dozvolimo da kultura i kulturni programi stanu, već da ih zajedno jačamo, unaprijeđujemo, obogaćujemo i realizujemo i ovom periodu, te da spremno dočekamo trenutak u kojem će se isti moći realizovati bez ikakvih ograničenja.

Nakon otvaranja izložbe, usljedio je i koncert Nenada Marića, alias Kralj Čačka, kojeg je na kontrabasu pratio Miladin Stojković. Njihova muzika, mješavina džeza, bluza, rocka i šansone, bila je pravi praznik za ljubitelje kvalitenog zvuka. Oduševljenje nije krila ni trebinjska publika koja je izvođenje svake numere ispratila aplauzom.

Drugoga dana na rasporedu su bile projekcije filmova „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva i „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića, koje su takođe privukle pažnju publike.

Nektar OK Fest karavan je bio prvi korak u saradnji između Kulturnog centra Trebinje i OK teama, a ista će se sasvim sigurno realizovati i u budućnosti. S tim u vezi obe strane su potpisale i Memorandum o zajedničkoj saradanji u oblasti razvoja i unapređenja kulturnog programa i sadržaja u ovom gradu.

Za koji dan, 05. – 06. novembra Nektar OK Fest karavan nastavlja putovanje prema Zvorniku. U ovom gradu u saradnji sa Domom omladine Zvornik, već je najavljen i program događaja:

Zvornik 05. – 06. novembar
DOM OMLADINE ZVORNIK

četvrtak 05. novembar
18:00 – projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva

20:00 – projekcija filma „Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića

Petak 06. novembar
19:30 – Otvaranje izložbe – „OK Fest retrospektiva“ – autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka

20:00 – Koncert Combine Quartet

Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se od 01. novembra mogu preuzeti u Domu omladine Zvornik.

Sve informacije o programu u Zvorniku možete pratiti na zvaničnom eventu događaja na ovom linku.

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja Sarajevski kiseljak i voda Sara.