SHOWbuzz

hollywoodski par

Veliki obrat u brakorazvodnoj parnici: Johnny Depp dobio presudu protiv Amber Heard

04/08/2021

Njegov advokat Andrew Caldecott tvrdi da je obećana donacija "proračunata i manipulativna laž", koja je "od samog početka imala cilj uništiti Deppa"

Glumac Johnny Depp dobio je presudu u brakorazvodnoj parnici protiv bivše supruge Amber Heard.

Nakon što su se vjenčali 2015. godine, samo godinu dana kasnije, 2016., Heard je podnijela zahtjev za razvod braka i optužila Deppa za nasilje.

Depp i njegovi advokati negirali su optužbe tvrdeći da Heard pokušava profitirati finansijskom odštetom, a uskoro je postignuta nagodba od sedam miliona dolara, za koju je Heard tvrdila da će je donirati Američkoj uniji za građanske slobode i dječjoj bolnici u Los Angelesu.

Sada Depp pokušava saznati je li njegova bivša supruga ispunila dano obećanje. Njegov advokat Andrew Caldecott tvrdi da je obećana donacija “proračunata i manipulativna laž”, koja je “od samog početka imala cilj uništiti Deppa”.

Također tvrdi i da je dječja bolnica u Los Angelesu 2019. pisala Deppovom poslovnom savjetniku kako bi ih obavijestila da Heard nije izvršila nikakva plaćanja.

Njujorški sudija sada je djelimično usvojio zahtjev Deppovog pravnog tima te će natjerati Američku uniju za civilne slobode da objavi dokumente koji potvrđuju je li Heard ispunila dio nagodbe.

Ako se ispostavi da Heard nije donirala novac, Depp i njegov advokatski tim imat će snažan dokaz protiv nje u svoju korist.

Podsjetimo, nakon što je nagodba postignuta u augustu 2016. godine, tri godine kasnije Depp je tužio britanski tabloid The Sun zbog napisa da je zlostavljao suprugu, što je dovelo do suđenja 2020., koje je Depp izgubio.

Sudac londonskog Visokog suda zaključio je da je više puta napao svoju bivšu partnericu te je doveo do toga da strahuje za vlastiti život.

Zbog čitave situacije Depp je morao podnijeti ostavku i odreći se uloge Grindelwalda u nadolazećem nastavku filma Fantastic Beasts, što se mnogim obožavateljima nije svidjelo, pa je na internetu čak pokrenuta peticija da se Amber Heard ukloni iz glumačke postave filma Aquaman.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.