Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najnoviji trendovi

Vienna Fashion Week: Petnaesto izdanje Bečke sedmice mode

vienna fashion week
Foto: Art Point

Ovaj modni događaj je i raj za kupovinu. U shopping zoni i u brojnim pop-up prodavnicama posjetioci mogu pregledati, isprobati i kupiti najnovije kolekcije dizajnera koje su upravo vidjeli na pisti i biti inspirisani raznim trendovima i modnim stilovima

Austrijska prijestolnica u septembru je ponovo u centru pažnje međunarodne modne scene. Jedan od najvećih svjetskih umjetničkih i kulturnih areala u svijetu, bečka Muzejska četvrt (MQ), u centru grada će od 11. do 16. septembra biti mjesto održavanja modnog događaja.

Svake godine austrijski i međunarodni modni dizajneri na toj lokaciji predstavljaju aktuelne kolekcije i najnovije trendove narednih modnih sezona.

I ove godine sve ljubitelje mode, modne kreativce, blogere, dizajnere, one kojima je moda najljepša sporedna stvar u životu, očekuje raznovrstan prateći program. U skladu s motom “vidjeti i biti viđen”, oko 40 dizajnera će predstaviti svoje kolekcije na modnoj pisti.

Ovaj modni događaj je i raj za kupovinu. U shopping zoni i u brojnim pop-up prodavnicama posjetioci mogu pregledati, isprobati i kupiti najnovije kolekcije dizajnera koje su upravo vidjeli na pisti i biti inspirisani raznim trendovima i modnim stilovima.

Događaj je i jedinstvena prilika da posjetioci izbliza dožive zvijezde uzdanice globalne modne scene.

Pored revije 15. MQ Fashion Night, koja će se održati 16. septembra i vrhunski dizajneri Tajlanda predstaviće svoje kolekcije na večeri „Thai Fashion Night“ u Beču, javlja Vienna Ured Sarajevo.

Austrija i Tajland rade zajedno kao dobro uvježban tim već 150 godina, bilo u oblasti trgovine i investicija, obrazovanja, muzike, umjetnosti ili kao od 2010. godine, i u oblasti mode. Zbog toga Ministarstvo trgovine Tajlanda svake godine bira istaknute modne dizajnere koji svoje kreacije predstavljaju u Beču.