Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podsjećaju na robovlasništvo

Vjenčane fotografije Ryana Reynoldsa i Blake Lively moraju biti uklonjene

Blake Lively

Plantaže su fizički podsjetnik na jedno od najvećih kršenja ljudskih prava u istoriji

Jedan od omiljenih holivudskih parova Ryan Reynolds i Blake Lively u sretnom je braku već sedam godina. Nažalost, ta sreća ovih je dana malo narušena zbog toga što će njihove vjenčane fotografije biti uklonjene sa stranica kao što su Pinterest i The Knot. Razlog – nastale su na plantaži “Boone Hall” na kojoj su radili robovi.

Bez obzira na to što su posljednjih godina plantaže postale popularno mjesto za vjenčanu fotografiju, one ipak imaju burnu prošlost koja se treba poštovati, tvrde organizacije za ljudska prava.

“Industrija vjenčanja cijelo vrijeme poriče užasne uslove u kojima su Afroamerikanci živjeli. Oni promovišu plantaže kao romantična mjesta za sklapanje braka”, pisalo je u pismo koje je organizacija za ljudska prava Colour of change poslala Knot Worldwideu.

“Plantaže su fizički podsjetnik na jedno od najvećih kršenja ljudskih prava u istoriji. Pozivanje parova da se vjenčaju na takvim mjestima je grozno”, nastavili su iz organizacije.

Pinterest se odmah oglasio oko spornih fotografija.

“Vjenčanja bi trebala biti simbol ljubavi i jedinstva. Plantaže ne predstavljaju ništa od toga. Radimo na ograničavanju ovakvog sadržaja”, rekli su.