Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada produžava radno vrijeme u pubovima tokom vjenčanja princa Harryja

Meghan Markle princ harry

Vlada Velike Britanije danas je saopćila da namjerava odobriti dvosatno produženje radnog vremena noćnih klubova i pubova tokom majskog vikenda za koji je najavljeno vjenčanje britanskog princa Harryja i njegove zaručnice Meghan Markle, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kraljevsko vjenčanje je vrijeme nacionalnog slavlja i svako bi trebao moći uživati u tome“, saopćilo je britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Princ Herry i Amerikanka Meghan vjenčat će se 19. maja ove godine, a shodno najavama iz vlade, britanski pubovi će tog vikenda moći služiti alkoholna pića dodatna dva sata iza 23 sata kada im ističe radno vrijeme.

Tridesettrogodišnji princ Herry i tri godine starija Meghan su nedavno najavili da će na svadbu u palatu Windsor pozvati nekoliko stotina osoba iz javnosti kako bi i javnost sudjelovala u njihovom slavlju.

Uporedo s tim, istog majskog vikenda na rasporedu je i finale engleskog FA Kupa, pa će i navijači širom zemlje moći duže uživati u pubovima u kojima se na velikim ekranima prenosi utakmica.