SHOWbuzz

koncert 1. aprila

Vlatko Stefanovski donosi instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion u Mostar

08/03/2022

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Evrope, a ujedno je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama, priopćili su organizatori

Koncert Vlatka Stefanovskog i V3 tria bit će održan u petak, 1. aprila u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 20 sati.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Evrope, a ujedno je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama, priopćili su organizatori.

Ističu kako njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati, a upravo zbog kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues muzike.

Iza Stefanovskog je dugogodišnja uspješna karijera.

Kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od četiri albuma.

Njegov prvi samostalni uradak “Kauboji i indijanci” (1994.) pokazao je raznolike interese od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza.

Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte.

Stefanovski piše i muziku za film, kazalište i balet. Komponovao je muziku za ruski film “Put na Sunce” redatelja Yesmina Ustaoglua koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999.

Stefanovski i V3 trio pokazat će u Mostaru svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.