SHOWbuzz

u novom intervjuu

Woody Allen negirao optužbe za silovanje: “Ko bi dao djevojčice pedofilu?”

29/03/2021

Naglasak je stavljen na teške optužbe o seksualnom zlostavljanju s kojima se slavni redatelj suočava gotovo tri decenije

Slavni reditelj Woody Allen dao je prvi veći intervju za CBS News nakon nekoliko godina pauze, te je ovom prilikom ponovo negirao da je ikada seksualno zlostavljao kćerke Dylan, prenosi Hina.

Naglasak je stavljen na teške optužbe o seksualnom zlostavljanju s kojima se slavni redatelj suočava gotovo tri decenije. Razgovor je snimljen ljetos, no objavljen je tek sada, kao reakcija na dokumentarni serijal “Allen v. Farrow”.

Allen u intervjuu govori kako optužbe o seksualnom zlostavljanju nisu zasnovane na činjenicama, te kako ih je izmislila Dylanina majka Mia, jer je bila ljuta zbog raskida njihove dugogodišnje ljubavne veze.

Podsjetimo, Allen i Mia Farrow razveli su se 1992. godine nakon što je ona otkrila kako je redatelj vara s kćerkom koju je usvojila Soon – Yi Previn. Allen je pet godina kasnije oženio Previn.

“To je apsurdno, ali je zbog svega toga na mojoj karijeri ipak ostala velika mrlja. Nikad nisam zlostavljao Dylan. Ništa što sam ikad radio se ne može protumačiti na taj način”, rekao je Allen.

Dodao je kako je jedan od dokaza da on nije pedofil činjenica da je njegova trenutna supruga nakon njihovog vjenčanja usvojila dvije djevojčice koje su zajedno odgajali:

“Niko ne bi dao dvije djevojčice pedofilu. Ja to nisam”, rekao je Allen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.