SHOWbuzz

američki reditelj

Woody Allen najavio snimanje novog filma, možda i posljednjeg u karijeri

29/06/2022
Foto: Screenshot

Allen nije iznio detalje o svom novom filmu, koji će mu biti pedeseti

Reditelj Woody Allen, koji se suočio s negativnim reakcijama u Hollywoodu nakon što ga je posvojena kći optužila za seksualno zlostavljanje, rekao je u utorak da će ove jeseni snimiti novi film u Parizu i da bi mu to mogao biti posljednji.

Allen (86) je u rijetkom intervjuu razgovarao s glumcem Alecom Baldwinom o svojoj karijeri i svojoj novoj knjizi “Zero Gravity”, zbirci humorističnih eseja. “Mnogo uzbuđenja je nestalo”, rekao je Allen o snimanju filmova.

“Kada sam nekoć snimio film, on bi išao u kinematografe diljem zemlje. Sada snimite film i dobijete nekoliko sedmica u kinu, možda šest sedmica ili četiri sedmice, a onda ide na streaming ili plaćanje po gledanju… meni to ne predstavlja užitak”, rekao je.

Allen nije iznio detalje o svom novom filmu, koji će mu biti pedeseti.

Oscarom nagrađen četiri puta, reditelj “Annie Hall” i drugih komedija više puta je demantirao optužbe da je 1992. zlostavljao svoju posvojenu kćer Dylan Farrow.

Mnoge slavne osobe u Hollywoodu distancirale su se od Allena nakon što je pokret #MeToo postao globalan 2017. i skrenuo novu pozornost na seksualno nedolično ponašanje.

HBO je ponovno razmotrio optužbe protiv Allena u seriji “Allen protiv Farrow” iz 2021.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.