Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival "Hideout"

Zaštitari na Zrću mlatili partijanere palicama, snimke objavljene na Twitteru

partijaneri zrc (1)

Na snimci se vidi kako su posjetitelji na afterpartyju bacali predmete poput limenki prema izbacivačima koji su odmah reagirali

Britanski partijaner Jamie Robb objavio je na svom Twitter profilu sukob redara i posjetitelja na Hideout festivalu na Zrću. Sve je snimao mobitelom, a britanski mediji raspisali su se o incidentu na hrvatskom otoku Pagu. Scene je opisao kao “Treći svjetski rat”.

Na snimci se vidi kako su posjetitelji na afterpartyju bacali predmete poput limenki prema izbacivačima koji su odmah reagirali. Izletjeli su iz kluba s palicama i počeli tući one koji su se našli u blizini, a neke su lovili sve do obale, piše Daily Mail.

Iako je taj festival popularan među Britancima, nije poznato jesu li na snimci oni upleteni u ovaj incident.

– Dobro je vidjeti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama – komentirao je Robb.

Njegovu objavu komentirali su sa službenog profila festivala.

– Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne tolerišemo nasilje bilo koje vrste i dalje istražujemo ovaj slučaj – napisali su.

Britanac je otkrio i da su izbacivači odveli jednog muškarca i “obračunali se” s njim nasamo.

– Svi su se zauzeli za dečka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gdje niko ne može vidjeti šta mu rade – napisao je.

Šestodnevni festival elektronske muzike privukao je brojne posjetitelje u Novalju, a ove godine među headlinerima bili su Jax Jones i Charlotte de Witte.