Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York Times otkrio

Zašto Anthony Hopkins jedini nije održao govor nakon što je nagrađen Oscarom

Anthony Hopkins bio je jedini osvajač nagrade koji je nije primio uživo

Trenutak u kojem je objavljeno da je nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, i to onu u filmu “The Father”, osvojio Anthony Hopkins, smatra se najvećim iznenađenjem ovogodišnje dodjele najvažnijih filmskih nagrada.

Očekivalo se da će u toj kategoriji pobijediti nedavno preminuli Chadwick Boseman pa su zato organizatori dodjele promenili redoslijed objavljivanja pobjednika. Umjesto Oskara za najbolji film, na kraju svečanosti dodjeljivan je Oskar za najboljeg glumca. Umjesto klimaksa dobili su – antiklimaks.

I ne samo to, Anthony Hopkins bio je jedini osvajač nagrade koji je nije primio uživo.

Naime, Hopkins se u trenutku dodjele nagrada nalazio u svojoj domovini, u Velsu. S obzirom na to da ima 83 godine smatrao je da bi u vrijeme korona virusa let u Los Angeles bio riskantan za njegovo zdravlje, navodi Headliner.

Slično se dogodilo prilikom nedavne dodele BAFTA nagrada u Londonu kada je Hopkins također nagrađen za najboljeg glumca za ulogu u filmu “The Father”, ali tada je, posle dodjele, Hopkins novinarima dao nekoliko Zoom intervjua. U slučaju Oskara, Hopkinsa nismo ni vidjeli ni čuli.

“New York Times” sada je otkrio i zašto.

Kako se saznaje, Hopkins je prije dodjele Oskara ponudio organizatorima da u slučaju njegove pobjede nagradu primi preko Zooma. Organizatori su odbili njegov prijedlog.
Organizatori dodjele Oskara nisu željeli da im se događaju tehnički problemi tokom Zoom javljanja i zato su tražili da se nominovani i osvajači nagrada pojave u Los Angelesu ili u centrali u Parizu ili Londonu, navodi ovaj portal.

Te centrale bile su povezane satelitskim linkom s Los Angelesom. Kako Hopkins nije želio napuštati Vels a organizatori nisu zbog njega željeli da mijenjaju pravila tako je ostao jedini dobitnik Oskara koji nije održao govor prilikom dobijanja nagrade.

“S Hopkinsom sam u ponedeljak razmijenio nekoliko e-mailova koji su bili divni”, rekao je dopredsjednik kompanije Sony Pictures Classics Majkl Barker i dodao kako je slavni glumac “bio vrlo dirnut”.

“Rekao je da je osvojiti takvo nešto u njegovim godinama velik poklon”, naveo je Barker.