SHOWbuzz

Zašto je pukao brak Romana Abramoviča i Daše Žukove?

08/08/2017

Vijest da se ruski oligarh Roman Abramovič razvodi od treće supruge Daše Žukove brzo se proširila internetom.

Braku, koji je trajao deset godina, došao je kraj, a svi se pitaju – je li razlog rastave nova ljepotica, ali i koliko će lijepa Ruskinja, zbog koje je ostavio svoju drugu suprugu, u brakorazvodnoj parnici dobiti novca.

Bivši prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, nakon razvoda od Slavice Ecclestone, svojoj je bivšoj supruzi ostavio oko 750 miliona funti. Do danas, to je najskuplja brakorazvodna parnica u istoriji, a svi se pitaju hoće li uskoro bivšoj supruzi Romana Abramoviča, Daši Žukovoj uspjeti nadmašiti taj iznos.

Prema mišljenju stručnjaka za brakorazvodne parnice, ukoliko ne postoji predbračni ugovor i posebna stavka u njemu, te ako će se cijela parnica odigrati u Rusiji, Daša Žukova će dobiti lijepu svotu, no ne toliko koliko je dobila Slavica Ecclestone.

No, ako se odluče razvesti u Velikoj Britaniji, mogla bi dobiti puno više, s obzirom da su u braku bili 10 godina te zajedno imaju dvoje djece.

Ipak, i taj iznos neće zasigurno biti polovica njegova bogatstva, budući da ga on nije stekao tokom njihova braka, već je bio bogat kada su se upoznali.

Komšija na imanju Fyning Hill u Zapadnom Sussexu, koji se nije želio predstaviti, otkrio je za britanske medije kako par već od Božića ne živi zajedno, iako su i prije većinu godine provodili odvojeno.

Cijela priča najteže im je pala zbog djece, kojoj nisu znali kako saoopćiti vijest da se mama i tata rastaju.

Izvori bliski paru tvrde kako se Daša zasitila života supruge jednog od najbogatijih ljudi svijeta, kojemu su posao i nogometni klub najvažnije stvari na svijetu.

Danas 36-godišnja Daša Žukova rođena je u Moskvi, no u Los Angeles je preselila kada je imala 10 godina, nakon razvoda svojih roditelja. Njena majka Jelena je naučnica, dok je otac Alexander Žukov milioner koji se obogatio na nafti. Stoga je Daša od malena naučila kako je to živjeti u bogatstvu.

Velika ljubiteljica umjetnosti i mode, poznata je kao kolekcionar umjetnina, otvorila je muzej u Moskvi te pokrenula modni časopis Garage. Ujedno je bliska prijateljica s Ivankom Trump, te je čak bila među zvanicima na inauguraciji Donalda Trumpa u januaru ove godine.

Zbog fotografija, objavljenih 2014. godine na portalu Buro 24/7, na kojima Daša sjedi na stolici napravljenoj od crne manekenke, izazvale su skandal svjetskih razmjera, a bogatu su Ruskinju prozvali za rasizam.

Da nešto ne štima u njihovu braku, primijetili su mnogi još 8. juna, kada je Daša Žukova proslavila svoj rođendan s njihovom djecom u New Yorku, a na ruci nije više nosila vjenčani prsten.

U Velikoj jabuci zabavljala se i prošle sedmice kada se 50-godišnji Abramovič sam pojavio na jednom društvenom događaju u Sankt-Petersburgu. Sada su šuškanja i potvrđena zajedničkom objavom u kojoj stoji da se rastaju zbog nepomirljivih razlika, no nastavit će zajedno dalje odgajati svoju djecu.

Roman i prva supruga Olga

Roman i druga supruga Irina

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.